انجمن تخصصی مهندسین مکانیک

نسخه‌ی کامل: بازرسی جوش
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
بازرسی جوش از اقدامات ضروری جهت اجرا شدن کلیه مراحل جوشکاری طبق استانداردها و دستورالعمل های مشخص می باشد بازرسی جوش باید در تمامی مراحل قبل از شروع فرآیند جوشکاری، حین فرایند جوشکاری و بعد از اتمام فرایند جوشکاری توسط بازرس جوش تحلل و بررسی شود تا از عیوب جوش جلوگیری شود. علت اصلی بازرسی جوش تضمین کیفیت جوش بر اساس معیارهای اندازه گیری خواص جوش می باشد. با یک بازرسی جوش دقیق می تواند از بروز عیوب معمول در جوش که از ناپیوستگی مواد در طی فرایند جوش به جود می آید جلوگیری کند.
اتصالات جوش داده شده در اسکلت و سازه های دیگر مانند پل، مخازن تحت فشار و دستگاههای صنعتی در طول بهره وری خود باید قابلیت تحمل تنش های ساده و مرکبی را که به صورت استاتیکی یا داینامیکی به آنها وارد می شود را داشته باشند و طراحی و محاسبات جوش در آنها بسته به شرایط کارکرد آنها باید دارای استاندارد های لازم باشد و بازرسی جوش با روش های متعدد مشخص می کند که جوش تا چه اندازه سالم و با کیفیت است. تنها استفاده بازرسی جوش چشمی (Vt) در موارد کافی نبوده و باید آزمایشات و تست غیر مخرب دیگری روی جوشکاری انجام شود تا صحت آن به دقت مشخص شود.
در واقع بازرسی جوش و کنترل دقیق باعث می شود یافتن عیوب جوش به پایان کار موکول نشود و در تمامی مراحل ساخت و اجرا از خراب شدن جوش جلوگیری شود.
ویژگی های یک بازرس جوش
۱-آشنایی کامل با نقشه های مهندسی و درک آنها
۲-دانستن تعاریف بین المللی، علائم جوشکاری و کد های استانداردها
۳- اطلاع کافی از فرآیند های جوش کاری
۴-آشنا به روش آزمون در استاندارد
۵-توانایی آزمایش تایید صلاحیت جوشکاری
۶- اطلاع کافی از متالورژی جوش و تجزیه و تحلیل مسائل مهندس جوش
۷-داشتن تجربه در جوش، شناختن عیوب جوش، یا روش های پیشگیری ویا رفع آن
۸-تهیه و ثبت گزارشات کنترل کیفیت در تمامی مراحل بازرسی جوش
۹-حضور در تمامی مراحل ساخت پروژه