انجمن تخصصی مهندسین مکانیک

نسخه‌ی کامل: آنچه لازم است درباره کفسابی و مزایای آن بدانید
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
نقل قول:
هنگامی شما نیاز به کفسابی در بنای سختمانی خود را حس می کنید که موزاییک ها و یا سرامیک هایی که سطح کف بنا را پوشانده اند مسطح و همتراز نباشند و لبه های آنها صاف نبوده و بالا و پایین تر از یکدیگر باشند. و یا هنگامی که در اثر استفاده از چسب و سیمان و گچ و … امکان تمیز کردن کفپوش ها با مواد پاک کننده وجود نداشته باشد، نیاز به کفسابی در جهت زدودن این مواد از روی موزاییک و یا سنگ ها احساس می شود.
اما از دیگر کاربردهای این عمل در زمانی به چشم می آید که در مدت زیادی عمل نظافت سطح کف ساختمان انجام نشده باشد که برای تمیز کردن و درخشان جلوه دادن کف بنا میتوان از یک کفساب که با تجهیزات و وسایل مربوط به کفسابی می پردازد بهره برد.
کاربرد کفسابی به همین جا ختم نمی شود، بلکه به هنگامی که مدت زمانی از عمر کفپوش های سطح بنا و یا عمر مفید ساختمان می گذرد.
سنگ و سرامیک ها کدر و کهنه به نظر می آیند که می توان آنها را با ساب زدن، جلایی دوباره بخشید و لایه ای با قطری نازک و کم از سطح آنها برداشت.
حتی در زمان ساخت یک بنا، کارفرما به جای پرداخت هزینه بالا جهت خرید سنگ مرغوب، از سنگ هایی که کدر بوده و هزینه پایین تری دارند خریداری کرده و با یک عمل کفسابی به آنها درخشندگی و نمایی زیبا و شفاف می دهد.

[تصویر:  9-3-300x300.jpg]

کفسابی به طولانی شدن عمر و زمان کارکرد سنگ هم کمک می کند زیرا با مسطح کردن و هم تراز نمودن با یکدیگر، در اثر رفتن و آمدن بر روی آنها لق نمیزنند و نمی شکنند.
در ابتدای شروع عمل کفسابی یا همان سابیدن سطح کف ساختمان که در حال حاضر به امری رایج تبدیل گشته، مسطح کردن و رفع کردن بالا و پایین بودن لبه های سرامیک، موزاییک و یا … انجام می شود و در گام بعدی، عملیات شفاف سازی و براق کردن و یا به اصطلاح شیشه ای کردن سطح انجام می شود به گونه ای که زمان ایستادن بر روی سطحی که کفسابی شده می توانید زیر پای خود را به مانن شیشه ببینید.
اما اشاره به این نکته ضرورت دارد که عمل کفسابی توسط برخی با به کار بردن موادی چون اسید و یا مواد شیمیایی بسیار قوی انجام می دهند که به شدت به سنگ آسیب می زند و آن را خورده و باعث کم شدن عمر مفید آن سنگ می گردد.
عملیات کفسابی باید با دستگاه های مخصوص خود انجام شود که در دو نوع سه فاز و تک فاز بوده و البته که سه فاز با قدرت و توان بیشتری کار انجام می دهد و نتیجه بهتری ارائه می دهد اما در ساختمان هایی به کار می آید که آسانسور و برق 3 فاز موجود دارند.
اگر
کفسابی، تنها با فرچه های سیمی انجام شود، سنگ و سرامیک؛ شفاف و براق بودن مورد نیاز به جهت دفع کردن کثیفی ها و عوامل خارجی را به دست نمی آورد و مجدد کدر شده و نیاز به تمیز شدن مجدد دارد.
مورد قابل ذکر دیگری که وجود دارد این است که بعضی سنگ ها با توجه به جنسشان به هنگام کفسابی در آنها سوراخ و خلل هایی ایجاد می شود که کفساب آنها را با ماده خاصی به نام زرین، پر و رفع می کند و دوباره عمل ساب زدن روی آنها را انجام می دهد.منبع:کفسابی