انجمن تخصصی مهندسین مکانیک

نسخه‌ی کامل: سیستم اعلام حریق چیست
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
یک سیستم اعلام حریق مجموعه ای از تجهیزات اعلام حریق نظیر دتکتور دود، حرارت، شعله و گاز است که برای تشخیص علائم حریق و هشدار دادن از طریق آژیرها و فلاشرها استفاده می شود. طراحی، اجرا و استفاده درست از این دستگاه اعلام حریق، میتواند جلوی بسیاری از خطرات جانی و مالی را بگیرد. اما شاید برای شما جالب باشد دانستن این مطلب که با توجه به اهمیت بالای سیستم های اعلان حریق در پروژه های صنعتی و ساختمانی، اما متاسفانه بیش از 90درصد پروژه های سیستم های اعلام حریقی که در کشور کار می شوند، نهایت پس از چند ماه خاموش و بلا استفاده می شوند.

همچنین امروزه از سیستم های اعلام حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارت های ناشی از حریق را به حداقل برسانند و همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان در مواقع بروز حریق از این دستگاه های اعلام حریق استفاده می شود تا حدالامکان از تلفات جانی جلوگیری شود


سیستم اعلام حریق متعارف

سیستم های اعلام حریق سال ها ست که در دنیا وجود دارند و از نظر کارایی و تکنولوژی خود را اثبات کرده اند. سیستم اعلام حریق متعارف به دلیل نوع ساختار و سیم کشی که دارد بیشتر در محیط های کوچک و کم رفت و آمد و با جمعیت پایین و یا در محیط هایی با کاربری غیر از بیمارستان ها، فروشگاه های زنجیره ای بزرگ و هتل های بزرگ استفاده می شود. به طور کلی می توان سیستم اعلام حریق متعارف را مناسب با سیستم ایمنی فشار ضعیف دانست. همچنین اگر بودجه اختصاص یافته جهت تهیه سیستم اعلام حریق محدود باشد از این سیستم استفاده می شود.


سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر همانند سیستم متعارف از پرکاربردترین سیستمهای اعلام حریق می باشد که هر یک از تجهیزات درون لوپ آدرس پذیر دارای یک آدرس منحصر به فرد بوده و وضعیت تجهیزات از روی کنترل پنل مرکزی قابل روئیت می باشد.

نوع آدرس دهی تجهیزات اعلام حریق در برندهای مختلف متفاوت است و هر برند روش خاصی خود را دارد. برخی از آنها به صورت دستی آدرس دهی می شوند؛ برخی از طریق دستگاه پروگرامر و برخی دیگر نیز از طریق کنترل پنل مرکزی آدرس دهی می شوند.

سیستم‌های اعلام حریق صنعتی و سیستم اعلام حریق کارخانه از جهت دقت و سرعت تشخیص حریق یا نشانه‌های آن بسیار دقیق‌تر هستند. این موضوع به علت شرایط سخت و پیچیده‌ی محیط‌های صنعتی است. وجود گرد و غبار و ذرات معلق، خطر انفجار و نیاز به درجه حفاظت بالا، استفاده از سیستم‌های آدرس‌پذیر و هوشمند را برای این کاربری مناسب می‌سازد.

سایر مقالات
بیم دتکتورمانتورینگ اعلام حریق