انجمن تخصصی مهندسین مکانیک

نسخه‌ی کامل: 5 روش عمل شقاق (جراحی فیشر); عوارض و مراقبت بعد عمل
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
[تصویر:  %D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D8...%D9%82.jpg]
عمل جراحی شقاق روشی است که برای درمان نوع مزمن این بیماری و زمانی که گزینه‌های درمان شقاق بدون جراحی موثر نباشد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیماری شقاق یا همان فیشر، به معنی ایجاد یک زخم و ترک دردناک در دهانه مقعد است که درمان آن بسته به شدت زخم و علت پدید آورنده آن متفاوت است.
اگر زخم فیشر در مراحل ابتدایی و در حالت حاد باشد، ممکن است با دارو یا درمان‌های خانگی و بوتاکس بهبودی حاصل شود. اما اگر به حالت مزمن در آمده (بیشتر از 6 هفته)، تنها راهکار عمل جراحی شقاق به روش‌های سنتی یا یا لیزر فیشر است. چندین روش برای عمل شقاق وجود دارد که بعد از بررسی وضعیت بیماری و همچنین ترجیح بیمار، پزشک یکی از آن‌ها را پیشنهاد می‌دهد. این روش‌ها شامل عمل سرپایی لیزر شقاق، فیشرکتومی، اسفنکتروتومی باز و بسته و در برخی موارد فلپ پیشرفته می‌باشد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:
درباره بیماری شقاق
این عارضه موجب بروز زخمی عمیق در دیواره مقعدی می‌گردد و این زخم با گذر زمان عمیق تر شده و حتی تا عضله اسفنکتر مقعدی نیز امتداد می‌یابد. ناحیه مقعد در اثر این زخم ملتهب و متورم می شود و درد بسیار زیادی را به خصوص به هنگام دفع به بیمار تحمیل می‌کند، به گونه ای که بیمار در اغلب موارد اجازه معاینه به پزشک را نیز نمی‌دهد.
عمل شقاق با لیزر
[تصویر:  %D9%84%DB%8C%D8%B2%D8%B1-%D8%B4%D9%82%D8...%DB%8C.jpg]
درمان شقاق با لیزر یک روش سرپایی و بدون بیهوشی است که تا کنون نتایج رضایت بخشی داشته و درصد بالایی از بیماران مبتلا به این نوع عارضه‌ها، لیزر را برای درمان انتخاب می‌کنند.
عمل لیزر در مقایسه با جراحی شقاق روش آسان‌تری می‌باشد که علاوه بر صرفه جویی در وقت و هزینه، بیمار درد و خونریزی را هم احساس نمی‌کند. از روش لیزر هم برای درمان فیشر مزمن و هم حاد استفاده می‌شود و احتمال بازگشت دوباره بیماری در آن بسیار پایین است.
عمل شقاق با اسفنکتروتومی
عمل شقاق به روش اسفنکتروتومی یکی از روش‌های موثر درمان این عارضه است که همراه با خطرات و عوارضی برای بیمار می‌باشد. در طی اسفنکتروتومی پزشک جراح برش کوچکی در خارجی‌ترین قسمت عضله اسفنکتر داخلی مقعد ایجاد می‌کند.
این کار اسپاسم عضلانی را از بین می‌برد و جریان خون را در ناحیه شقاق بهبود می‌بخشد و در نتیجه باعث تسکین درد و بهبودی شقاق می‌شود. عمل اسفنکتروتومی شقاق در دو نوع باز و بسته انجام می‌شود و بیمار کاهش درد قابل توجهی را بعد از این جراحی تجربه می‌کند.
[تصویر:  %D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%DA%A9%D8%AA%D8%...%DB%8C.jpg]
 
فیشرکتومی
در عمل فیشرکتومی پوست اطراف مقعد که در نتیجه ایجاد زخم فیشر آسیب دیده است، با ایجاد برشی حذف شده و سپس ترمیم خواهد شد. برای افزایش اثربخشی فیشرکتومی، همراه با برش عضله اسفنکتر تزریق بوتاکس هم انجام می شود. جراح در این روش عضلات اسفنکتر را برش نمی‌دهد، به همین دلیل معمولا افرادی که فیشر مزمن دارند، گزینه مناسبی برای این روش درمان نیستند.
میزان بهبودی در این روش حدود 90 درصد گزارش شده و پس از عمل فیشرکتومی، حدود 6 هفته زمان می‌برد تا ناحیه مقعد بطور کامل بهبود یابد.

https://healthmag.blogix.ir/post/3/5-%D8...9%85%D9%84