امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بحث علمی تست هیدرواستاتیک
#1
انجام تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار در صورتی که توسط کارشناس با تجربه و با سابقه انجام نشود ممکن است آسیب های جدی به بدنه مخازن و سازه وارد نمایند که می تواند هزینه های زیاد و سرباری برای صاحبان مخازن به همراه داشته باشد و این آسیب ها بعد از چند هفته و یا چند ماه نمایان می شود و اغلب ترمیم آن مشکل می باشد و حتی باعث ایجاد سورخ در بدنه مخزن می شود.

رعایت نکات ریزی که طی تجربه به دست می آید در اغلب کدها و استاندارد های راهنمای موجود در زمینه ی چگونگی تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار ارائه نشده است تا باعث کاهش ریسک در تست مخازن تحت فشار شود.

خوردگی پس از تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار
فولاد های زنگ نزن
فولاد های زنگ نزن آلیاژهای پایه آهن هستند و برای مقاومت به خوردگی با ترکیب اکسیژن تشکیل یک لایه چسبنده یکپارچه روی سطح خود را می دهند. این آلیاژ دارای حداقل 10.5% کروم (Crome) می باشد که عامل اصلی تشکیل این لایه می باشد. تجربه نشان داده است که این میزان کروم بسیار ضعیف بوده و مقاوت خوبی را ایجاد نمی کند زیرا برای ایجاد یک لایه رویی مناسب مقدار کروم باید 12% باشد اما در بسیاری از موارد به دلیل رعایت نکردن الزامات در کارگاه های ساخت کارایی این مخازن پایین می آید.

هدف از انجام تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار اطمینان از تحمل فشار کاری توسط سیستم و عدم نشتی آن می باشد. در تمام تست های هیدرواستاتیک به دلیل آنکه آب تقریبا قایلبت فشرده شدن را ندارد از آن استفاده می شود و با توجه به حساسیت این نوع فولاد ها نوع و کیفیت آب مورد استفاده در انجام تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار و همچنین چگونگی اجرای مراحل تست هیدرواستاتیک از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورت نامناسب بودن شرایط می تواند باعث تخریب مخازن شود.

از طرفی علی رغم حساسیت های موجود در اغلب کدها و استاندارد ها تنها به کلیات اشاره شده و در صورتی که بازرس خود دارای تجربه و دانش کافی نباشد نمی تواند اجرای تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار را به درستی انجام دهد. در اثر ترکیب یک یا چند مکانیزم پس از تست هیدرو استاتیک می تواند آسیب هایی به مخزن وارد شود:
  • خوردگی Crevice و حفره ای
  • ترک خوردگی تنشی
  • خوردگی میکروبی

مواردی که می تواند باعث این مکانیزم ها شود می تواند به نوع آب مورد استفاده، نحوه طراحی و اجرای تست مخازن تحت فشار و چگونگی انجام عملیات بر روی تجهیزات بعد از اجرای تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار باشد. فولاد های زنگ نزن به خوردگی با یون های هالوژنی بسیار حساس هستند و مخرب ترین یون موجود در آب کراید است که باعث خوردگی حفره ای در فولاد می شود.

اجرای تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار
در تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار در صورتی که از آب های غیر شرب با کلراید بالا استفاده شود باید از سودسوز آور و یون هیدروکسی برای کاهش خوردگی فولاد استفاده کرد. زمان و دما تاثیر زیادی در خودگی دارند. در صورتی که زمان تماس و دمای آب کم باشد می توان از آب هایی با کلراید بالاتر هم استفاده کرد. لایه رویی اکسید کروم مقاومت به خوردگی فولاد است و ایجاد لایه های اکسید ناشی از جوشکاری باعث تشدید خوردگی باقی ماندن آب در شیار ها پس از تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار می شود و با تبخیر تدریجی آب درصد کلراید بالا رفته و خوردگی افزایش می یابد. بنابراین باید آب به طور کامل تخلیه شود و هوای خشک به آن دمیده شود
 

بازرسی مخازن تحت فشار جهت اطمینان از عملکرد امن دیگ های بخار و مخازن تحت فشار انجام می پذیرد. بازرسی مخازن تحت فشار ، تعمیر و نگهداری موثر طول عمر بهره وری مخازن را افزایش می دهد. بازرسی دیگ بخار و یا مخازن دارای مراحل مختلفی از بدو ساخت و پروسه تولید و بهره وری می باشد که قاعدتا یک بازرس به تنهایی قادر به انجام آن نیست.

تیم بازرسی مخازن تحت فشار
روند اصولی و صحیح کنترل کیفیت یک دیگ بخار توسط یک تیم شامل پرسنل، اسناد، استاندارد ها و کد ها، مدارک و پروسیجرها برای تطابق طراحی و ساخت با استانداردها و بازرسی می باشد. در تیم بازرسی مخازن تحت فشار دپارتمان کنترل کیفی ، بازرسان جوش و بازرسان NDT تست غیر مخرب با حضور در سایت ساخت و احداث تجهیزات تمامی مراحل تولید دیگ های بخار و مخازن را تحت نظارت دارند.

بازرسی مخازن تحت فشار : انواع بازرسی
  • مطالعه و مرور نقشه ها و دستورالعمل های تست مخازن
  • بازرسی مواد اولیه مانند ورق، فلنج، لوله، پیچ و مهره و ...
  • بازرسی ابعادی (برش ورقهای فلزی)
  • بازرسی قبل از جوش (مونتاژ)، بازرسی لبه های اتصال
  • بازرسی چشمی جوش
  • بازرسی ابعادی AS-Built (ابعاد نهایی مخزن)
  • بازرسی سندبلاست و رنگ(Dry Film Thickness=DFT)
  • بازرسی قبل از تحویل نهایی مخزن
  • بازرسی دوره ای ماهانه، سالانه، نیمه سالانه
  • تست هیدرواستاتیک مخازن تحت فشار
  • تست پنوماتیک مخازن تحت فشار
  • تست ضخامت سنجی مخازن تحت فشار

شرکت نیک بینش کارن بازرسی مخازن تحت فشار و بازرسی دیگ بخار را طبق استانداردهای بین المللی و سازمان ملی استاندار ایران و چک لیست های معتبر دنیا با بهره گیری از کارشناسان خبره این صنعت انجام می دهد و در صورت انطباق مخزن و یا دیگ با استاندارد ها صدور گواهی سلامت مخازن تحت فشار انجام می شود. کدها و استاندارد هایی که در ارزیابی سلامت مخزن مورد مد نظر قرار می گیرند شامل کدها و استاندارد های زیر است:
  1. استاندارد مشخصات مواد پایه و مواد مصرفی جوشکاری بر اساس ASME SEC II PARTS A,B,C & D
  2. تستهای غیر مخرب ASME SEC V
  3. استاندارد طراحی مخازن تحت فشار بر اساس ASME SEC VIII DIV 1 & 2
  4. دستورالعمل جوشکاری ASME SEC IX
  5. استاندارد طراحی مبدلهای حرارتی بر اساس TEMA
  6. استاندارد طراحی کولر ها و هیترهای هوا API – 661
  7. استاندارد مخازن ذخیره API – 650
  8. استاندارد API SPECIFICATION 5L لوله های 5L
  9. جوشکاری خطوط لوله API – 1104
  10. AISC
  11. JIS(FERROUS METALS SPECIFICATION)
  12. استاندارد BS – 5500 ساخت مخازن تحت فشار
  13. استاندارد های BS – 5950 , BS – 4360و BS – 729
  14. DIN (MATERIAL SPECIFICATION)
  15. AWS D 1.1

مخازن تحت فشار به دلیل فشار بالایی که تحمل میکنند همیشه در خطر انفجار قرار دارند در صورتی که ایمنی و سلامت آنها تضمین نشود استفاده و بهره برداری از آنها خطر انفجار و ترکیدگی را به همراه دارد لذا بازرسی دیگ بخار و مخازن تحت فشار باید به صورت دوره ای طبق استانداردهای تدوین شده بررسی شود و صدور گواهی سلامت دیگ بخار ترجیحا توسط یک شرکت بازرسی ثالث که وابسته به شرکت کارفرما و یا سازنده مخزن و دیگ نباشد انجام شود.

هر چه فشار مخازن تحت فشار بیشتر باشد و در بازه های زمانی طولانی مورد تست و بازرسی مخازن تحت فشار قرار گیرند و همچنین زمان زیادی از عمر آنها گذشته باسد خطر انفجار و حوادث ناهنجار بیشتر خواهد شد. صدور گواهی سلامت مخازن تحت فشار و صدور گواهی سلامت دیگ بخار باید بعد از بررسی اتصال دقیق لوله ها، عدم وجود نشتی و پوسیدگی در مخازن تحت فشار، بازرسی جوش لوله ها و اتصالات و بسیار از تست ها و آزمون های دیگر در صورت عدم وجود هیچگونه نقص در مخزن تحت فشار توسط شرکت بازرسی که دارای گواهینامه ها ی لازمه را داشته باشد انجام می شود.

خدمات صدور گواهی سلامت دیگ بخار
شرکت های متخصص در زمینه ی تست مخازن تحت فشار، بازرسی دیگ بخار، تست دیگ بخار و صدور گواهی سلامت مخازن تحت فشار سالهای متمادی فعالیت گسترده و پویایی را داشته و تست وبازرسی مخازن تحت فشار و گواهی سلامت دیگ بخار و انواع مخازن تحت فشار را انجام می دهند.جهت انجام این کار می توانید شرکت های معتبر را جستجو کنید

جهت دریافت گواهی سلامت مخازن تحت فشار ا دیگ بخار بازرسي از اجزاي اصلي شامل پوسته، كوره، محفظه آتش، صفحات انتهايي، مجاري، آتش دانها، مقاومهاي ميله اي، صفحه اي و لوله اي از نظ وضعيت خوردگي، صدمات مكانيكي، تغيير فرم، ترك، شكستگي، رسوبات و دوده انجام می شود و همچنین ضخامت سنجي از قسمت هاي اصلي شامل پوسته، كوره، صفحات انتهائي و محفظه برگشت و مطابقت با نقشه ساخت انجام شده تا امنیت مخازن تحت فشار جهت صدور گواهی سلامت دیگ بخار و صدور گواهی سلامت مخازن تحت فشار تامین گردد.

علاوه بر این بازرسي متعلقات جانبي ديگ شامل آب نماها، كنترل كننده سطح آب، سوپاپ اطمينان، نسوزكاري، عايق كاري، وضعيت مشعل و وضعيت آب مصرفي، نظارت بر انجام تست هيدرواستاتيك دیگ بخار مطابق با الزامات استاندارد نیز ضروری است.

البته تنها بازرسی ادواری دیگ بخار یا مخازن تحت فشار بعد از ساخت مخزن ملاک نیست بلکه قبل و حین ساخت مخازن تحت فشار باید تست و بازرسی مخازن تحت فشار انجام شو از جمله این بازرسی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • بازرسي چشمي مواضع جوشكاري شده
  • بازرسي اتصالات
  • نظارت بر تست هيدرواستاتيك
  • بازرسي متعلقات
  • نظارت بر عمليات حرارتي در صورت نياز
  • بررسي اسناد و مدارك WPS، PQR و WPQ
  • بازرسي ابعادي
  • گزارش بازرسي عيني سطوح و لبه ها
  • آزمون راديوگرافي يا التراسونيك مواضع جوشكاري شده



پاسخ




پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

فیلم های آموزشی مهندسی مکانیک - به زبان فارسی

بر روی موضوع مورد نظر خود کلیک کنید

آموزش پنیوماتیک آموزش نرم افزار Fluidsim آموزش ریخته گری با ProCast
آموزش کنترل صنعتی آموزش نرم افزار PDMS آموزش نرم افزار کامسول Comsol
آموزش شکل دادن فلزات آموزش نرم افزار Moldflow آموزش ماشین کاری با EdgeCAM
آموزش طراحی کنترل مقاوم آموزش Working Model آموزش پدیده انتقال در کامسول
آموزش حل معادلات دینامیکی آموزش نرم افزار LogoPress آموزش کنترل فعال با رویکرد فازی
آموزش تحلیل المان محدود آموزش‌های رایگان آموزش ریخته گری با ProCast