امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نحوه پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور
#1
Bug 
درباره:

هر دانش پژوهی که از یکی از دانشگاههای ایران مدرک ( دیپلم و پیش دانشگاهی ، لیسانس ، فوق لیسانس ) گرفته است می تواند تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه های خارج از کشور ادامه دهد ، اما روند اقدام به پذیرش ( Apply ) دانشگاه های بین المللی در مقاطع مختلف بسته به دانشگاه ، شهر ، کشور و سال اقدام متفاوت است که با مراجعه به سایت دانشگاه ها در هر سال و مطالعه نیازمندی ها ( Requirements ) از نحوه و شرایط اقدام آگاه خواهید شد .


مدارک مورد نیاز برای اقدام به پذیرش ( Apply ) :

» مدرک بین المللی زبان انگلیسی : نمره ی یکی از آزمون های TOEFL ( تافل ) یا IELTS ( آیلتس ) و یا آزمون های مرتبط با اقدام به پذیرش دوره کارشناسی اعم از SAT ( ست ) برای آمریکا ، YOS داخلی برای ترکیه و ... .
» آزمون GRE General ( جی آر ای عمومی ) : برای دانشگاههای آمریکا و برخی از دانشگاههای کانادا و سایر کشورها
» آزمون GRE Subject ( جی آر ای موضوعی ) : برای برخی رشته ها اعم از فیزیک ، زیست ، ریاضی و ... .
» آزمون GMAT ( جیمت ): برای رشته های مدیریت ( Management ) .
» مدارک تحصیلی: مدرک کارشناسی ( دانشنامه ) برای پذیرش کارشناسی ارشد یا دکترای پیوسته ، مدرک کارشناسی ارشد ( دانشنامه ) برای پذیرش دکترا .
» رزومه: ( Resume & CV ) .
» مقالات علمی ، نوشتن کتاب : ضروری نیست اما توصیه میشود .
» ریزنمرات تحصیلی : ( Official Transcript ) برای دانشجویان سال آخر ریزنمرات رسمی تا آخرین نمره ترم جاری .
» توصیه نامه از اساتید : ( Letter of Recommendation ) .
» انگیزه نامه : ( Statement of Purpose ).

زمان مناسب برای اقدام به پذیرش ( Apply ) :

چنانچه شما قصد دارید که در پاییز سال آینده تحصیلات خود را در خارج از کشور آغاز کنید ، معمولا لازم است که مدارک مورد نیاز را تا قبل از پایان سال جاری میلادی تکمیل نموده باشید ، به عنوان نمونه چنانچه شما قصد دارید که در پاییز سال 2013 میلادی تحصیلات خود را شروع نمایید ، باید مدارک مورد نیاز را تا قبل از پایان سال 2012 آماده کرده باشید .
اصولا دانشگاه ها در دو نوبت اقدام به پذیرش می کنند : پاییز ( Fall ) و بهار ( Spring ) که بسته به دانشگاه و کشور ددلاین های ( Deadline ) متفاوتی دارند . تنها تفاوت پذیرش در این دو ترم نسبت به هم در میزان احتمال بیشتر در دریافت کمک هزینه ( TA / RA ) و ... می باشد .
از آنجا که نتایج آزمون های بین المللی زبان خارجه و همچنین GRE General بلافاصله پس از آزمون آماده نخواهد شد و معمولا چند هفته پس از آزمون قابل ارسال به دانشگاهها میباشد ، اکیداً توصیه میشود که تا قبل از آبان ماه سال جاری این آزمون ها گذرانده شود . ددلاین دانشگاههای مختلف برای ارسال مدارک متفاوت است ، اما اغلب دانشگاههای کانادا و آمریکا از شما میخواهند که مدارک را بین ۶ تا ۹ ماه قبل از شروع ترم برای آنها ارسال نمایید ، به عنوان نمونه ددلاین اغلب دانشگاههای آمریکا برای شروع تحصیل در پاییز سال 2013 میلادی ، ماه دسامبر سال 2012 یا ژانویه سال 2013 میباشد.
بسیاری از دانشجویان در زمان ارسال مدارک همچنان مشغول به تحصیل هستند و هنوز فارغالتحصیل نشدهانداز این رو اصولا دانشگاهها به شما این امکان را میدهند که در زمان شروع تحصیل یا حتی بعد از شروع تحصیل ، مدرک گواهی پایان دوره تحصیلی ( دانشنامه ) از مقطع قبلی را به واحد ثبت نام دانشگاه ارائه نمایید . در نتیجه در زمان ارسال مدارک لازم نیست که حتما فارغالتحصیل شده باشید ، میتوانید در سال آخرِ تحصیل مدارک خود را ارسال نمایید . بدیهی است که قبل از شروع تحصیل در خارج از کشور باید از دانشگاه فعلی فارغ التحصیل شده باشید .
مراحل پروسه اقدام به پذیرش ( Apply ) :

1 . انتخاب کشور ، شهر و دانشگاه ها ( University Ranking )
2 . تماس با اساتید دانشگاه ها
3 . ترجمه مدارک تحصیلی و سایر مدارک
4 . پر کردن تقاضانامه دانشگاه ها ( Application Form )
5 . پرداخت هزینه های دانشگاه ها ( Application Fee )
6 . ارسال مدارک به دانشگاه ها

بخش مدارک تحصیلی

نحوه دریافت مدارک تحصیلی از دانشگاه ها :

مدارک دانشگاهی بطور کلی شامل ریزنمرات و دانشنامه می باشد که مراحل خاصی بسته به نوع دانشگاه و نوع مدرک برای آزادسازی آن باید طی شود به عنوان نمونه آزاد سازی مدارک دانشگاه های دولتی با آزاد و یا علوم پزشکی با هم متفاوت هست .
گواهی پایان دوره تحصیلی ( دانشنامه ) :
جهت ادامه تحصیل در مقاطع عالی اعم از Master و Phd نیاز به ارائه دانشنامه رسمی فارغ التحصیلی می باشد که بسته به شرایط دانشگاه زمان دریافت آن پس از فارغ التحصیلی متفاوت می باشد اما در صورت اشتغال به تحصیل برای Apply به علت در دست نداشتن دانشنامه ، می توان با آخرین ریزنمرات تحصیلی رسمی قابل ترجمه اقدام کرد و هنگام ثبت نام مدرک دانشنامه را ارائه نمود .
»» بطور کلی در هنگام فارغ التحصیلی دو نوع دانشنامه دریافت می شود :
گواهی موقت پایان دوره
دانشنامه اصلی پایان دوره
»» نکته مهم ( ویژه آقایان ) :
طبق نامه جدید نظام وظیفه ، حتی با گواهی اشتغال به تحصیل که شماره نامه معافیت در آن ذکر شده باشد ، می توان دانشنامه و ریزنمرات رسمی را ( بعد از امور مربوط به آموزش رایگان ) تحویل گرفت .
» برای دریافت دانشنامه باید شرایط زیر را داشته باشید :
1 . کلیه دروس مربوطه گذارنده شده و فارغ التحصیل بحساب آیید .
2 . وضعیت نظام وظیفه مشخص شده باشد ( معافیت پزشکی ، معافیت تحصیلی و ... نیز قابل قبول خواهد بود ) .
3 . تعهد خدمت برابر سنوات تحصیلی برای منطقه یک و دو برابر سنوات تحصیلی برای مناطق دو و سه انجام شده باشد و یا هزینه تحصیل رایگان برای دانشجویان دانشگاه های سراسری پرداخت شده باشد و نیز هزینه تحصیل رایگان مقطع پایین تر نیز پرداخت شده باشد .
4 . کلیه وام ها و بدهی ها به دانشگاه تسویه شده باشد .
»» توجه توجه :
لازم به ذکر است که در برخی دانشگاهها آماده سازی دانشنامه زمان بر بوده و ممکن هست چندین ماه ( 3 الی 6 ماه ) به طول بیانجامد . در این صورت با دریافت گواهی موقت پایان تحصیلات می توانید از آن بجای دانشنامه استفاده کنید . گواهی مذکور دارای یرخی مهر و امضای دانشگاه بوده و قابل ترجمه غیررسمی میباشد .
ریز نمرات دانشگاهی :
شما برای گرفتن پذیرش به ریز نمرات ترجمه شده ی خود نیاز دارید . برخی از دانشگاهها مانند شریف ، تهران ، امیرکبیر و ... ریز نمرات ترجمه شدهی شما را در پاکت به صورت مهر و موم شده به شما تحویل میدهند یا برای دانشگاه مقصد می فرستند . ولی برخی دیگر تا قبل از تسویه حساب مالی ریز نمرات را به شما تحویل نمی دهند . فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد نیازی به تسویه حساب مالی ندارند اما قبل از مراجعه به دارالترجمه باید ریزنمرات خود را به تایید سازمان مرکزی دانشگاه آزاد برسانند .
برای دریافت ریزنمرات تحصیلی پرداخت هزینه آموزش رایگان کافیست . تمامی دانشگاه های تحت نظارت وزارت علوم ملزم به تحویل ریزنمرات تایید شده پس از دریافت هزینه آموزش رایگان هستند . بدیهی است که ریزنمرات شامل دروسی خواهد بود که تاکنون گذرانیده اید . ریزنمرات تایید شده قابل ترجمه رسمی بوده و می توان آن را همراه سایر مدارک به دانشگاه ها ارسال کرد .
»»» جهت دریافت اصل بخشنامه به اینجا مراجعه نمایید .
»» توجه توجه :
دانشجویانی که به تازگی فارغ التحصیل شده اند توجه کنند که ترجمه ریزنمرات آنها توسط دادگستری و وزارت امور خارجه تایید نخواهد شد مگر آنکه دانشنامه اصلی خود را گرفته باشند . دقت کنید که بعد از فارغ التحصیلی حداقل سه ماه( در بهترین شرایط ) طول خواهد کشید تا دانشنامه شما آماده شود . لذا اگر قصد دارید ریز نمرات خود را برای درخواست پذیرش بفرستید در این سه ماه نمی توانید این کار را انجام دهید . البته قابل ذکر است که دانشجویانی که هنوز فارغ التحصیل نشده اند برای گرفتن ریز نمرات به امور دانشجویی مراجعه می کنند و برای تاییدات دادگستری و وزارت خارجه با این مشکل روبرو نیستند . بنابراین اگر فکر می کنید زمان درخواست پذیرش در این دوره سه ماه قرار دارد ، اکیدا توصیه می شود که " تقاضای فارغ التحصیلی ندهید " .
روند دریافت ریزنمرات تحصیلی از دانشگاه های دولتی :
دریافت ریز نمرات تایید شده ( رسمی قابل ترجمه ) در صورت انجام ندادن یا لغو نکردن تعهد آموزش رايگان ممکن نیست و این ارتباطی به وضعیت نظام وظیفه ( با فرض نداشتن غیبت ) ندارد . تحویل ریزنمرات تاییدشده به دانشجویان و دانش آموختگان ( پسر غیرغایب ) ، پس از پرداخت شهریه تحصیلی مربوط به آموزش رایگان بلامانع است .
»»» جهت دریافت اصل بخشنامه وزارت علوم 81/10/16 به این مراجعه نمایید . کسانی که مشمول خدمت سربازی هستند یا به اصطلاح فارغ التحصیل شده اند و تسویه حساب خود را انجام داده اند هم می توانند ریزنمرات تایید شده بگیرند.به اینصورت که دانشگاه نامه ابطال معافیت تحصیلی را به شما می دهد و شما نامه را به سازمان وظیفه عمومی برده و خود را معرفی می کنید.مسئول نام شما را وارد سیستم می کند و نامه ابطال معافیت را به شما برمی گرداند.پس از معرفی،دانشگاه موظف است ریزنمرات تایید شده (بدون قید کلمه فارغ التحصیلی در ریزنمرات) به شما بدهد (البته باید تعهد خدمت خود را بخرید).با داشتن همان نامه ابطال معافیت تحصیلی (که نشان می دهد شما در فرجه یکساله تا ارسال دفترچه وظیفه هستید و غیبت ندارید) می توانید ریزنمرات خود را در وزارت علوم تایید کنید.توجه کنید که دانشگاه ها نامه ابطال معافیت تحصیلی را فقط یکبار صادر می کنند،پس در نگهداری اصل نامه کوشا باشید. افرادی که دفترچه خدمت خود را پست کرده اند و کارت سبز دارند می توانند ریزنمرات خود را تحویل بگیرند با این تفاوت که در ریزنمراتشان کلمه فارغ التحصیلی نیز قید می شود. پس از دریافت ریز نمرات باید به سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در میدان فردوسی ، خیابان موسوی یا فرصت ، نبش بن بست سهیل ، طبقه اول مراجعه نمایید .

کار شما در کمتر از ۱۰ دقیقه با زدن مهر تمام میشود . لازم بذکر است که جهت تایید مدرک کاردانی اخذ شده از آموزشکده های فنی و حرفه ای ابتدا می بایست به دانشگاه فنی و حرفه ای واقع در تهران-اتوبان شهید بابائی، لویزان، خیابان شهید شعبانلو، میدان شهید احمد ازگلی (تلفن 021 - 22197550-1) مراجعه کرده و پس از تایید مدارک در این مرکز جهت تایید نهایی به ساختمان وزارت علوم طبقه 4 مراجعه کنید . سپس باید به دارالترجمه مراجعه نمایید که حدود یک هفته زمان نیاز دارد . سایر کارها توسط آنها انجام می شود . در نهایت باید ریز نمرات خود را به دانشگاه برگردانید تا در داخل پاکت مخصوص دانشگاه قرار گرفته و مهر و موم شود . این کار برای دانشگاههای کانادا ضروری است . بعضی از دانشگاهها اگر ریز نمرات شما را در داخل پاکت دانشگاه دریافت ننمایند ، حتی مدارک شما را بررسی نیز نمیکنند .
روند دریافت ریز نمرات تحصیلی از دانشگاه پیام نور :
برای دریافت ریزنمرات از دانشگاه پیام نور اگر دانشنامه داشته باشین که مشکلی نیست . اگر دانشنامه نداشته باشین و مدرک موقت را داشته باشین همان مدرک موقت با ریزنمرات و گواهی عدم بدهی را باید ببرین دانشگاه پیام نور مرکزی تا اونجا امضا کنند و بعد ببرین وزارت علوم و بعد هم دارالترجمه ... . در مدرک موقت چیزی مبنی بر قابل ترجمه نبودن قید نشده است ، اگه فارغ التحصیل شده اید و هنوز مدرک موقت آماده نشده است نامه ای دریافت خواهید کرد که همانند مدرک موقت می باشد و تمام مطالب مدرک موقت مثل اسم و معدل و سال فارغ التحصیلی و ... را برخوردار می باشد ، از آن می توان به جای مدرک موقت استفاده کرد و قابل ترجمه شدن هم نیز است . اگر هم که هنوز دانشجو باشین به جای مدرک موقت باید گواهی اشتغال به تحصیل را ببرین برای ترجمه و ادامه مراحل ... و یه مطلب دیگری نیز هست که در دانشگاه پیام نور هر موقع که خواستین امکان دریافت ریزنمرات وجود دارد و محدودیتی نیز ندارد حتی از سال جاری این امکان برای خود دانشجو ها فراهم شده است که خودشان می توانند ریزنمرات و کارنامه کلی را از سایت دریافت و فایل مرتبط را پرینت بگیرند و برای مراحل دیگر اعم ار مهر و امضا اقدام نمایند .
روند دریافت ریزنمرات تحصیلی از دانشگاه آزاد :
برای دریافت ریزنمرات در دانشگاه آزاد باید ابتدا به اداره فارغ التحصیلان واحدی که در آن تحصیل کردیدهاید مراجعه کرده و مبلغ 5500 تومان به حساب سازمان مرکزی واریز نمایید . پس از صدور ریزنمرات توسط دانشگاه ، این ریزنمرات باید توسط سازمان مرکزی تایید شود . برخی از واحدهای دانشگاهی مستقیماً ریزنمرات را برای سازمان مرکزی ارسال میکنند و برخی دیگر از واحدها ریزنمرات را در اختیار شما قرار میدهند تا خود مستقیماً به سازمان مرکزی مراجعه نمایید . سازمان مرکزی دانشگاه آزاد در خیابان پاسداران ، گلستان هشتم ( کمی بالاتر از ، روبروی پمپ بنزین و در تقاطع آن با ابراهیم نژاد ) قرار دارد . در سازمان مرکزی به طور معمول ریزنمرات شما طی سه یا چهار ساعت تایید میشود . اما لازم به یادآوری است مدت زمان لازم برای صدور ریزنمرات شما در واحدهای دانشگاهی مختلف متفاوت است و از یک ساعت تا چند هفته متغیر میباشد. اگر دانشنامه و ریز نمرات را داشته باشید ، حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه زمان می برد تا دانشنامه شما به مهر برجسته و امضای آقای صامت برسد و ریز نمرات هم امضا شود البته برای مدارک جدیدی که هولوگرام دارند گفته می شود این تایید مورد نیاز نیست .
چنانچه برای تایید ریزنمرات به سازمان مرکزی مراجعه میکنید بهتر است در همان زمان دانشنامه خود را نیز برای تایید به سازمان مرکزی ارائه نمایید ، یک روز پس از تحویل دانشنامه به سازمان مرکزی ، دانشنامه شما برای ترجمه تایید خواهد شد و شما برای دریافت دانشنامه خود باید مجدداً به سازمان مرکزی مراجعه نمایید . پس از تایید مدراک شما توسط سازمان مرکزی ، شما میتوانید به دارالترجمه مراجعه کنید . برخی از دانشگاه هایی که شما مدارک خود را برای آنها ارسال میکنید تنها ریزنمراتی را که به صورت رسمی از طرف دانشگاه محل تحصیل شما ارسال شدهاند قبول میکنند . بر خلاف دانشجویان دانشگاه های دولتی که میتوانند از دانشگاه خود پاکت آرمدار دریافت کرده و ریزنمرات را شخصاً به همراه سایر مدارک لازم پست کنند ، فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد چنانچه بخواهند ریزنمرات خود را به صورت رسمی و Sealed شده برای دانشگاه مقصد ارسال کنند باید منحصراً به معاونت بین الملل دانشگاه آزاد مراجعه نمایند . ساعت کاری 9 تا 14 میباشد. مسوول مربوطه ( آقای طباطبایی ) ریزنمرات ، دانشنامه و توصیه نامهها را از شما تحویل گرفته و در پاکت آرم دار دانشگاه قرار داده و مستقیماً برای دانشگاه مورد نظر شما ارسال میکند . شما میتوانید همراه با این مدارک ، مدارکی نظیر رزومه و انگیزه نامه ( SoP ) را نیز ارسال نمایید . امکان ارسال مدارک از طریق کاراپست نیز وجود دارد . هزینه ارسال مدارک به تمامی نقاط 57,000 تومان میباشد . ضمناً هزینه پست سفارشی هم 8000 تومان میباشد . چنانچه مدارک خود را تا ساعت 14 تحویل دهید ، مدراک شما در همان روز ارسال خواهد شد . معاونت امور بین الملل دانشگاه در خیابان پاسداران ، خیابان بوستان 7 ، پلاک 12 ، طبقه 4 ( شماره تماس 22565149 و 22582834 و وب سايت ) . اگر غير از مدرك تحصيلي ، ريزنمرات و توصيه نامه قصد ارسال مدارك ديگري را داريد مي بايست همراه خود پاكت A3 براي قراردادن پاكتي كه توسط امور بين الملل مهروموم مي گردد و مدارك خود به همراه داشته باشيد .
ریز نمرات شامل نمرات دروس گذرانده شده در دوران تحصیل و دانشنامه همان مدرک تحصیلی پایان دوره هست که برای دوستان دانشگاه آزادی هر 2 مورد باید به تائید سازمان مرکزی واقع در تهران ، خیابان پاسداران ، نیستان 9 برسد .

»» توجه توجه :
مدرک موقت قابل ترجمه رسمی نمی باشد و برای گرفتن پذیرش داشتن دانشنامه و یا نامه ای مبنی بر فارغ التحصیلی الزامی است . اما حالات خاصی نیز وجود دارد که به شرح ذیل است . برای دریافت ریز نمرات ، دانشجویان دانشگاه آزاد در یکی از 3 وضعیت زیر قرار دارند :
1 . در حال تحصیل هستند و همه دروس را پاس نکرده اند :
مبلغ قابل پرداخت به حساب زبرجد دانشگاه : 2000 تومان
محلی که باید درخواست ریز نمره بدهند : بخش آموزش واحد دانشگاهی
محتویات ریز نمره : کلیه دروسی که دانشجو گذرانده است ، بدون ذکر دروس افتاده و حذف شده و بدون معدل .
2 . همه دروس را پاس کرده اند ولی هنوز درخواست فراغت از تحصیل نداده اند و از نظر دانشگاه هنوز دانشجو محسوب می شوند :
این مورد هم دقیقا مثل مورد اول است با این تفاوت که همه نمرات دوره تحصیلی در آن ذکر شده است ، اما معدل و دروس حذف شده و افتاده ذكر نشده است . البته برای کسانی که برای دریافت ریز نمرات عجله دارند وضعیت دوم بهترین گزینه است ، زيرا تمام نمرات داخل آن ذکر شده ولی اگر از وضعیت سوم بخواهید اقدام کنید باید ۳ الی ۶ ماه برای دریافت دانشنامه منتظر بمانید و بعد درخواست ریز نمره بدهید که ممکن است برای بعضی جاها دیر باشد .
3 .فارغ التحصیل شده اند و تمام فرم های مربوط به فارغ التحصیلی را تکمیل کرده اند :
مبلغ قابل پرداخت به حساب زبرجد دانشگاه : 5500 تومان
محلی که باید درخواست ریز نمره بدهند : بخش امور فارغ التحصیلان واحد دانشگاهی
محتویات ریز نمره : کلیه دروسی که دانشجو گذرانده با ذکر دروس افتاده و حذف شده و با ذکر معدل .
هر کدام از وضعیتهای فوق را که داشته باشید بعد از دریافت ریز نمره و گرفتن امضاهای لازم ، بسته به واحد دانشگاهی 2 روش برای رسمی و قابل ترجمه کردن ریز نمرات وجود دارد :
1 . بعضی از دانشگاهها ریز نمره را داخل پاکت مهر و موم قرار مي دهند و برای مراجعه به سازمان مرکزی و گرفتن تأيیدات لازم تحویل دانشجو می دهند که چند ساعت تا 1 روز بیشتر طول نمیکش د.
2 . بعضی از واحدهای دانشگاهی ریز نمرات را تحويل دانشجو نمی دهند و خودشان به سازمان مرکزی ارسال میکنن و بعد از تأئید شدن به واحد دانشگاهی برگشت داده میشود و دانشجو از همان قسمتی که درخواست ریز نمره داده است ( آموزش و یا فارغ التحصیلان ) آن را دریافت میکند . این پروسه بسته به پیگیریها و شهر واحد دانشگاهی و ... تقریبا 20 الی 40 روز طول می کشد .
البته بعضی دانشگاهها هم هر 2 روش را دارند و دانشجو می تواند هر کدام از 2 روش را انتخاب کند . شما برای هر تعداد دانشگاهی که بخواهید اپلای کنید فقط یک ریز نمره به شما می دهند و بعد از تاییدات باید به دارالترجمه بگوييد که از روش هر تعداد نسخه که لازم است را برايتان ترجمه کنند . برای قابل ترجمه شدن ریز نمرات این امضأ و تاییدات لازم است ، و برای دانشنامه اگر اخیرا گرفته باشید که هولوگرام دارد و قابل ترجمه است و اگر قبلا گرفته باشید باید مثل ریز نمرات به سازمان مرکزی ارسال شود و یک امضای دیگر بخورد تا قابل ترجمه شود .

»» نکته مهم ( ویژه آقایان ) :
برای آقایاني که مشکل خدمت دارند یکی از 4 حالت زیر اتفاق می افتد :
دانشجوی درجه بالاتر باشید ( دانشجوی ارشد که دانشنامه لیسانس را می خواهد ) : یک برگه اشتغال به تحصیل که در آن شماره معافیت تحصیلی ذکر شده باشد را تحويل شما مي دهند .
فارغ التحصیل شده باشید و مشمول : برگ سبز باید داشته باشید .
در حین خدمت باشید : یک گواهی اشتغال به خدمت که در آن شرایط و وضعیت خدمت مشخص باشد ( ارگان و درجه و ... ) .
سربازی رفته باشید : کارت پایان خدمت و کپی لازم دارید .
+ تبصره : اگه پذیرش گرفته باشید ، معافیت تحصیلی می گیرید که از روش اول باید اقدام کنید .
» تلفن دبیر خانه سازمان مرکزی : 021-22598607-9
» تلفن فارغ التحصیلان سازمان مرکزی : 021-22769788 و 5
روند دریافت ریزنمرات دانشجویان مشمول دانشگاه آزاد :
+ نحوه دریافت مدارک تحصیلی دانشجویان مشمول از دانشگاه آزاد تحت شرایط زیر بدین گونه می باشد :
1 . زمان دادن آخرین امتحان : دوم مرداد 91
2 . وضعیت تصویه حساب : انجام شده ( اگر تصویه حساب بکنید دیگه نمی شود ماده 47 را استفاده نمایید )
3 . وضعیت خدمت : مشمول ( الان توی 1 سال مشمولین می باشد )
+ توضیحات زیر در مورد نحوه گرفتن و تایید کردن مدارک بر حسب نوع مدرک می باشد :
ریز نمرات دانشجویی ( فرم شماره 3 ) :
دانشگاه آزاد ریز نمرات نهایی را به هیچ وجه به افراد مشمول نمی دهد . ریز نمرات را قبل از اینکه فارغ التحصیل شوید سعی کنین دریافت نمایید . این نوع ریزنمرات بسته به دانشگاه معروف است به ریز نمرات کار و در واحدهای دیگر معروف است به فرم شماره 3 . این ریز نمرات چندین صفحه هست که در پایین و بالای آن مکان 3 ت امضا وجود دارد . اگر عجله دارید : پس از دریافت امضا ها و مهر های مربوطه باید ببرید تهران ساختمان مرکزی ( پاسداران نیستان 9 ) و خواهید گفت میخواهم این ریز نمرات قبل ار فارغ التحصیلی را تایید کنم که پس از آن اقدامات لازم صورت خواهد گرفت . اگر عجله ندارید و شهرستان هستید : از دبیر خانه واحدتان بخواهید تا خودشان به تهران برای تایید ارسال کنند و یک نامه با شماره برای پیگیری به شما ارائه دهند . ( البته بسته به دانشگاه این روند توسط خود دانشگاه اکثرا صورت می گیرد ) .
+ اگر برای تایید شخصا به تهران رفتید نکات زیر را مد نظر داشته باشید :
» تذکر مهم 1 : به هیج عنوان از تعداد واحد های مانده صحبت ننمایید در صورت پرسش می توانید بگویید زیاد مانده است .
» تذکر مهم 2 : به هیچ عنوان از استفاده و یا عدم استفاده از ماده دستور 47 صحبت ننمایید .
» تذکر مهم 3 : اکیدا توصیه می شود از دربان ساختمان پرسیده شود که چند نفر باید مدارک رو امضا نمایند . اصلا مهم نیست که چه کسی مدارک را امضا کند . این مهم است که دبیر خانه همان جا حاضر بشود با آن امضا و مهر مدارک را مهر یزند ( این مهر دقیقا شکل همان مهری است که واحد دانشگاهی خودمان بر روی مدارک می زند فقط اسم واحد دانشگاهی خودمان بر روی آن نخواهد بود ) .
ریز نمرات نهایی و دانشنامه :
این مدارک را در صورتی خواهند داد که شما پذیرش نهایی یا مشروط ( مشروط بر ارایه مدرک نهایی باشد ) داشته باشید . البته لازم به ذکر است که با بردن ایمیل یا نامه پذیرش به واحد دانشگاهی خودتان باز هم دانشگاه از ارائه مدارک ممانعت خواهد کرد و باید پروسه ی امور نظام وظیفه و وزارت علوم را انجام دهید تا امکان دریافت مدارک از دانشگاه وجود داشته باشد . عمده دلیل مهم مبنی بر عدم ارائه مدارک توسط دانشگاه به شما این است که باید شماره نامه ای را که از نظام وظیفه دریافت خواهید نمود را زمان تحویل مدارک وارد کامپیوتر و پرونده شما بکنند تا امکان خارج نمودن مدارک از بخش بایگانی دانشگاه باشد . دیگر هیچ راهه دیگری امکان پذیر نخواهد بود من جمله مراجعه به ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد جهت بیان مشکل . چرا که تنها پاسخی که دریافت خواهیم کرد این خواهد بود : تنها کمکی که میتونیم بکنیم اینه که پذیرش مشروط را بیارید ( که البته این قانون قبلا هم بوده است متعلق به زمان حال نیست ) .
نحوه کوتاه نمودن پروسه صدور دانشنامه دانشگاه آزاد :
زمانی که پذیرش را دریافت کردید و کارهای مرتبط با نظام وظیفه و وزارت علوم را انجام دادید نامه ای از نظام وظیفه دریافت خواهید کرد که باید ببرید به امور فارغ التحصیلان دانشگاه خودتان ، دانشگاه ، شماره نامه را در کامپیوتر و پرونده وارد می کند و یک نامه با ای مضمون که برای این آقا " در دست داشتن مدارک دانشنامه و ریز نمرات بلا مانع است " . وقتی این نامه را گرفتید شما می توانید برید تهران و اگه هنوز درزمان 6 ماهه صدور مدرک باشد خودتان نشریف ببرید و دستی دریافت نمایید و پروسه بسیار هیجان انگیز از این اتاق به اون اتاق را خودتان مشتافانه انجام دهید . لازم به ذکر است که گواهی موقت گرفتن و یا نگرفتنش فرق چندانی ندارد آز آنجایی که اولین بندش نوشته شده است : قابل ترجمه نمی باشد گرچه گواهی موقت هم عین دانشنامه باید پذیرش داشته باشید و کارهای نامه معافیت تحصیلی از نظام وظیفه را انجام داده باشید تا امکان دریافت وجود داشته باشد .
تعهد آموزش رايگان و آزادسازی مدارک :

هر دانشجویی که از آموزش رایگان در طول تحصیل بهره مند شده باشد ، در روز ثبت نام در دانشگاه ، تعهدی مبنی بر کار در ایران به میزان متناسب با زمان آموزش رایگان امضا کرده است . راه اصلی این تعهد برای دانشجویان منطقه 1 ، شش ماه کار به ازای هر ترم و برای دانشجویان منطقه 2 ، به ازای هر ترم یکسال کار در داخل کشور می باشد . بدون انجام این تعهد یا باطل کردن آن امکان دریافت ریز نمرات رسمی و اصل دانشنامه وجود ندارد .

»» سه راه برای این رسیدن به این هدف وجود دارد :

1 . انجام کار در ایران به میزان متناسب با زمان بهره مندی از آموزش رایگان ( راه اصلی )
2 . پرداخت هزینه آموزش رایگان ( خرید مدرک )
3 . دادن درخواست کاریابی ؛ در صورتی که پس از شش ماه از ارائه درخواست ، کار پیدا نشود ، این تعهد لغو می شود .

انجام کار در ایران :
انجام کار در ایران به شرطی مورد تایید است که همزمان با دوره دانشجویی نباشد ( مثلا اگر طی دوره کارشناسی ارشد خود مشفول به کار تمام وقت بوده اید، نمیتوانید از آن برای لغو تعهد رایگان دوره کارشناسی خود استفاده کنید ( بخشنامه مورخ اردبهشت 1390 ) .
- انجام سربازی جزو سابقه کار حساب می شود .
تذکر 1 : هنگام محاسبه سنوات کاری برای ازاد کردن مدرک ، ارائه سابقه بیمه لازم نیست . کار انجام گرفته می تواند در موسسات دولتی و یا خصوصی انجام گرفته شده باشد . ( هر چند برخی از دانشگاه ها ممکن است یک یا چند مدرک زیر را علاوه بر گواهی اشتغال به کار تمام وقت + تاریخ شروع و پایان خدمت را درخواست کنند : کپی روزنامه رسمی شرکت ، کپی سابقه / دفترچه بیمه ، کپی فیش حقوقی ) .
تذکر 2 : بر اساس بخشنامه اخیر وزارت علوم ، برای درخواست های خرید تعهد آموزش رایگان که بعد از اردیبهشت 1390 مورد برررسی قرار میگیرند ، کار همزمان با تحصیل در مقطع بالاتر برای لغو تعهد رایگان قابل قبول نیست . مثلا اگر در شهریور 1386 دوره کارشناسی خود را به پابان رسانده اید و در مهر همان سال کارشناسی ارشد خود را شروع و در شهریور 1388 فارغ التحصیل شده اید ، هر گونه سابقه کار تمام وقت قبل از شهریور 1388 برای لغو تعهد آموزش رایگان شما چه در مقطع کارشناسی و چه در مقطع کارشناسی ارشد، غیر قابل استفاده است .

پرداخت هزینه آموزش رایگان ( خرید مدرک ) :
با مراجعه به دانشگاه محل تحصیل خود ، براساس سال ورود شما و تعداد ترم هایی که تحصیل کرده اید ، مبلغی را با استفاده از این جدول محاسبه می کنند . سپس باید این مبلغ را به شماره حساب سیبای بانک ملی واریز کنید . بعد ، رسید بانکی را ( احتمالا به همراه 2 کپی ) به دانشگاه می برید . حالا مدرک شما آزاد شده است و می توانید دانشنامه خود را بعد از 20-30 روز تحویل بگیرید . لازم به ذکر است به میزان سابقه کار قابل قبولی ( به قسمت کار در ایران مراجعه کنید ) ارائه دهید ، این مدت زمان از مدت زمان تحصیل شما کم می شود . مثلا اگر کارشناسی خود را در 8 ترم گرفته باشید و 1 سال نیز سابقه کار ( غیر همزمان با تحصیل در هیچ مقطعی ) ارائه کنید ، هزینه آموزش رایگان شما بر اساس 6 ترم آخر تحصیل شما محاسبه میشود ( یا بر اساس نوشته قبلی : برای تسویه حساب به این روش ، باید به خیابان عباس آباد ، خ پاکستان کوچه اول سمت راست بروید . در ابتدای کوچه اداره صندوق رفاه ( بابت خوابگاه و وام و ... ) واقع شده است که در طبقه دوم این کار در کمتر از یک ساعت انجام میشود . برگهای را که از این اداره دریافت میکنید به دانشگاه برده ، با پرداخت پولی که برای تعهد کار خود در ایران باید بپردازید با آنها تسویه حساب مینمایید ) .
»» ظاهرا دانشجویان منطقه 2 باید فقط مبلغ کارشناسی خود را در 2 ضرب کنند.
تذکر 3 : هزینه هر ترم تحصیل رایگان به سال ورود به دانشگاه بستگی دارد و معمولا تا پایان تحصیلات این مبلغ ثابت میباشد . مثلا برای دانشجویان ورودی 88-87 کارشناسی رشتههای فنی و مهندسی هر ترم 195 هزار تومان و برای کارشناسی ارشد همین رشته ها ترمی 435 هزار تومان خواهد بود .
»»» برای اطلاع از هزینه هر ترم تحصیلات رایگان به فابل مربوط به سال ورودی خود به اینجا مراجعه کنید .

دادن درخواست کاریابی :
دادن درخواست کاریابی باید در مدت زمان مشخصی بعد از فارغ التحصیلی باشد . همچنین شرایط دیگری نیز دارد که با مراجعه به اینجا می توان از آنها اطلاع یافت .
تذکر 4 : دوستان تهرانی می توانند با مراجعه به اداره کار نیز مستقیما برای آزاد کردن مدرک اقدام کنند . به علت مراجعه کنندگان زیاد کاملا روند مشخصی برای این کار در نظر گرفته شده است .
لازم به ذکر است تنها راه برای لغو تعهد آموزش رايگان بدون سربازی رفتن ، پرداخت شهریه تحصیلی می باشد . اگرچه دو راه دیگر نیز موجود است که هردو وابسته به انجام سربازی است . به طور خلاصه این قانون را می توان اینگونه بیان کرد که فارغ التحصیلان غیر مشمول در صورت پیدا نکردن کار در یک مدت شش ماهه می توانند مدارک تحصیلی خود را بدون پرداخت هزینه تحصیل رایگان آزاد کنند .
»» هنگام مراجعه به کاریابی داشتن شرایط زیر لازم هست :
شش ماه باید از زمان فراغت از تحصیل گذشته باشد .
شش ماه باید از زمان پایان خدمت وظیفه یا معافیت دائم گذشته باشد .
برای استفاده از این قانون کافیست به کاریابی مورد تایید وزارت کار مراجعه کنید و تقاضای کار بکنید . بعد از شش ماه عدم کاریابی نامه ای مبنی بر عدم کاریابی در این مدت گرفته و به وزارت کار استان خودتان مراجعه می کنید . وزارت کار نیز نامه ای به دانشگاه محل تحصیل شما مبنی بر آزاد سازی مدارک بدون دریافت هزینه تحصیل رایگان خواهد داد .
»»» جهت دریافت اصل بخشنامه وزارت علوم به در اینجا مراجعه نمایید .
دریافت کمک مالی

کمک هزینه های تحصیلی برای کمک به دانشجویان به دو گروه تقسیم میشود ، گروه اول کمک ها در قبال فعالیت دانشجو به عنوان کار تحقیقی یا تدریس به او پرداخت میشود و گروه دوم بدون نیاز به انجام چنین فعالیتهایی تحت عنوان جایزه ( Awards ) و عموما به دانشجویان ممتاز پرداخت میشود ، گروه سومی نیز وجود دارد که این نوع کمک های مالی در شرایط خاصی ، موضوع خاصی به افراد خاصی اعطا می شوند . زمان و نحوه اعلام دریافت کمک مالی نیز اهمیت بالایی دارد . برای مثال در صورتی که پذیرش همراه کمک مالی باشد و این موضوع در نامه قبولی پذیرش از طرف دانشگاه ذکر شود ، ممکن است نیازی به اعلام صورت وضعیت بانکی به سفارتخانه نباشد و یا میزان آن خیلی کم شود . میزان کمک مالی در کشورهای مختلف ( با توجه به هزینه ها ) و دانشگاههای مختلف متفاوت است اما اکثرا برای زندگی دانشجویی کافی هستند . بسیاری از دانشگاههای آمریکا به شما اجازه میدهند که به طور مستقیم از کارشناسی برای دکترا درخواست بفرستید. در صورتی که دانشگاه به شما چنین اجازهای میدهد هرگز برای کارشناسیارشد اقدام نکنید ! احتمال گرفتن کمک مالی برای مقطع کارشناسی ارشد بسیار پایین است . ضمن این که برخلاف ذهنیتِ بسیاری از دانشجویان ایرانی گرفتن پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد مشکلتر از دکتراست . بنابراین در صورت امکان حتما برای دکترا اقدام کنید . چنانچه بعد از شروع تحصیل به این نتیجه رسیدید که علاقمند به ادامهی تحصیل برای دکترا نیستید ، تقریباً در تمام دانشگاهها میتوانید درخواست مدرک کارشناسی ارشد نمایید و فارغالتحصیل شوید . حتی بسیاری از دانشگاهها به شما اجازه میدهند که مدرک کارشناسی ارشد را در حین دکترا دریافت کنید و همچنان به تحصیل خود ادامه دهید .

انواع کمک هزینه های تحصیلی و نحوه دریافت آنها :

هزینه هایی که شما باید در حین تحصیل در دانشگاه پرداخت کنید شامل هزینه خود دانشگاه یعنی واحدهایی که میگذرانید، کتاب و نرم افزار و ابزار درسی ، خوابگاه یا مسکن ، خوراک ، بیمه ، سفر و .... هست . منابع مالی که برای پرداخت همه این هرینه ها باشند، وجود دارند و به طور کلی 2 مدل هستند :
کمک هزینه هایی که شما در قبال آن فعالیتی انجام نمی دهید :
بورسیه ( Fellowship و Scholarship )
جایزه ( Awards )
وام تحصیلی ( Loan )
بورسیه ( GRANT )
حذف شهریه ( Tuition Waiver )
کمک هزینه هایی که شما در قبال آن فعالیتی انجام می دهید :
دستیار تحقیق ( Research Assistantship )
دستیار تدریس ( Teaching Assistantship )
کارآموزی ( Internship )
کمک هزینه هایی که در حالت های خاص به افراد خاص اعطا می شوند :
کمک هزینه شایستگی ( MERIT Based Scholarships )
کمک هزینه خانم ها ( WOMEN )
کمک هزینه کم درآمد ها ( Financial Need )
کمک هزینه مطالعات خاص ( Special Studies )
کمک هزینه مناطق خاص ( Regional )
کمک هزینه مهارت های خاص ( Professionals )

کمک هزینه هایی که شما در قبال آن فعالیتی انجام نمی دهید :

این نوع کمک هزینه ها به شما کمک مالی می شود تا فقط درس خود را بخوانید و شما در قبال این مبلغ ، کار خاصی نباید انجام دهید .
بورسیه ( Fellowship و Scholarship ) :

بورسیه ( Scholarship ) که آن را معمولا " بورس " ترجمه می کنند ، برای این است که شخص ازنظر تحصیلی رشد کند و درس بخواند . معمولا برای گرفتن این بورس باید شرایط تحصیلی خوبی داشته باشید . برای تمدید این نوع کمک مالی ، معمولا دانشگاهها شرایط خاصی را مطرح می کنند مثلا اینکه معدل هر ترم شما باید بالاتر از 3 ( از 4 نمره ) باشد . این کمک مالی به همه رده های دانشگاهی و همه رشته های درسی داده می شود . معمولا میزان و تعداد انها در مقطع کارشناسی کم ، ارشد زیاد ولی گاها ناقص ، در دکترا تعداد متوسط ولی کامل است
بورسیه ( Fellowship ) و بورسیه ( Scholarship ) رو اغلب وقتها به جای هم به کار می برند و تفاوتی بین آنها نمی گذارند . ولی بعضی جاها این نوع کمک مالی را به کسانی می دهند که روی موضوع یا رشته خاصی تمرکز کرده اند . این قضیه تمرکز کردن هم معمولا در مقاطع دکترا و ارشد اتفاق می افتد و شما در این دوره ها هست که در مورد یه گرایش خاص درس می خوانید یا تحقیق می کنید . در لیسانس دروس همه ورودی های یک رشته یکی است برای همین به انها داده نمی شود . ولی اگر یک دانشجوی لیسانس بخواهد یه کار خاص بکند یا واحدهای اختیاریش رو در یک گرایش مشخص بخواند ، به آنها هم تعلق می گیرد . بورسیه ( Scholarship ) و بورسیه ( Fellowship ) اگر به طور کامل داده شوند ، معمولا همه هزینه های تحصیل شما را پوشش می دهند . حتی مبلغی هم تحت عنوان ( Mounthy Stipend ) به حساب شما واریز می شود برای هزینه های روزانه زندگی .
با به عبارتی دیگر بورسیه ( Fellowship ) و بورسیه ( Scholarship ) به صورت جایزه است که به دانشجویان ممتاز تعلق میگیرد . این جایزهها از طرف دانشگاه یا دانشکده پرداخت میشود و فرمول چندان مشخصی ندارد و هر دانشگاه یا حتی دانشکدهای شرایط خاص خودش را بر تخصیص آنها دارد و مبلغشان هم چندان مشخص نیست . بر خلاف Research Assistantship و Teaching Assistantship ، دانشجویانی که این کمک هزینهها را دریافت میکنند مسؤولیت خاصی در قبال دانشگاه یا استاد ندارند و لازم نیست به ازای دریافت آنها برای دانشگاه یا استاد کار کنند . در بعضی از دانشگاهها این اجازه به دانشجو داده می شود تا به موازات دریافت این جایزه Teaching Assistantship یا Research Assistantship را هم دریافت نماید .

جایزه ( Awards ) :
بورس ( Awards ) به معنی جایزه یا پاداش است . این دسته همه نوع جایزه را شامل می شود و هیچ حد و محدوده ای ندارد ولی معمولا مبالغ ابن جایزه ها زیاد نیست و نمی تواند هزینه دانشگاه را تامین کند . اصولا این جایزه ها را به صورت مبلغ نقدی پرداخت می کنند و به حساب خود شما واریز میک نند ( برعکس وام و بورس .. که یه حساب دانشگاه ریخته می شود ) . مثلا یه مسابقه عکاسی برگزار می شود و هرکسی عکسش بهتر بود 1000$ جایزه می گیرد . یا مسابقه انشانویسی در مورد مشکلات محیط زیست . یا جایزه 1500$ برای هزینه سفر بین ترم و ... . بعضی وقت ها هم این جوایز به صورت نقدی نیست . مثلا کوپن خرید کتاب ، بلیط سفر ، کوپن برای شرکت در یک دوره تخصصی ، هزینه سفر و ورودی برای ارائه مقاله در یک کنفرانس و ... . معمولا این جوایز را تنها 1 بار به هر کس می دهند و قابل تمدید نیستند .

وام تحصیلی ( Loan ) :
وام تحصیلی ( Loan ) به این صورت است که از بانک یا یک مرکز خصوصی ، وامی دریافت می کنید . این وام مستقیما به حساب دانشگاه پرداخت می شود و فقط برای پرداخت شهریه و هزینه های دانشگاه است . معمولا دانشجویان خارجی برای دریافت ابنگونه وام ها باید یک ضامن مقیم ( cosigner ) داشته باشند یعنی کسی که ساکن آن کشور است باید همراه آنها تعهدنامه را امضا کند .

بورسیه ( Grant ) :
بورس ( Grant ) کمک بلاعوض هست یا همان چیزی که به عنوان " بورس " عرف شده است . تقریبا همه چیز را شامل می شود و به معنی " اجازه دریافت کمک هرینه مالی برای تحصیل " است .

حذف شهریه ( Tuition Waiver ) :
حذف شهریه ( Tuition Waiver ) تنها شهریه دانشگاه ( هزینه واحدهای درسی ) را شامل می شود . ممکن است به طور کامل از پرداخت شهریه معاف شوید یا به صورت 25% یا 50% یا ... . معمولا این نوع کمک مالی را به صورت Tuition Waiver بیان می کنند و به اسم " تخفیف شهریه " در پارسی ترجمه می کنند . همچنین اینگونه کمک مالی شما را از پرداخت چیز مشخصی معاف می کنند . حال می تواند هزینه خوابگاه باشد یا هزینه فقط 1 واحد درسی یا هزینه یک بازدید علمی . حتما در ایمیل یا برگه ای که در دانشگاه دریافت می کنید میزان این waiver را مشخص می کنند .



خوبی چو از حد بگذرد نادان خیال بد کند.
Sorrysmiley

پاسخ


 سپاس شده توسط مکانیک کار ، vahid
#2
Bug 
ممنون از مطلب
درست است که این که از طرف ایران بورس شویم با این موضوع که از دانشگاه مبدا بورس شویم تفاوت دارد؟مثلا اگر بخواهیم از ایران بورس شویم برای دکتری چه باید کرد؟



پاسخ


 سپاس شده توسط Dash @li ، vahid
#3
Bug 
اگه ایران بورس کنه میشه فرصت مطالعاتی، یا بعضی ارگانها، شرکت ها و... میفرستنت برای خارج درس بخونی بعد یه سری ضمانتا برای برگشت میگیرن، حقوق هم میدن البته ولی بعدش باید چندسال براشون کار کنی در ازای سالهای تحصیلاگه اونور بورس شی حالتهای مختلف داره، در کل اگه از اونرو بورسیه بگیری ممکنه ازت ضمانت بخوان برای کار کردن تو قسمتایی که خوشدون مد نظرشونه،ممکنه آزاد بذارنت، بستگی به شراطی بورسیه داره


خوبی چو از حد بگذرد نادان خیال بد کند.
Sorrysmiley

پاسخ


 سپاس شده توسط capra1 ، vahid
#4
Bug 
مرسی دست شما درد نکنه



پاسخ


 سپاس شده توسط Dash @li
#5
Bug 
دوست عزیز پاسخ های ارسالی شما بی مورد هست. وبیشتر جنبه تبلیغ داره.لطفا از ارسال تشکر به صورت ارسال مطلب خود داری فرمایید .برای تشکر کافیه دکمه تشکر را وارد کنید


حضرت علي (علیه السلام)
كَفى بِالمَرءِ غَفلَةً أن يَصرِفَ هِمَّتَهُ فيما لا يَعنيهِ
غفلت آدمى را همين بس كه همّتش را در آنچه به كارش نمیايد، صرف كند.

برای دانلود کتاب به ادرس www.hieng.org مراجعه کنید

پاسخ


 سپاس شده توسط Dash @li


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  خبر نحوه ثبت اختراع تولیدات sami589674 2 373 09-01-2018، 12:29 PM
آخرین ارسال: mahsa789
Bug مشاوره برای انتخاب دانشگاه دانش جو 5 1,258 09-04-2014، 11:34 AM
آخرین ارسال: shadiin

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

فیلم های آموزشی مهندسی مکانیک - به زبان فارسی

بر روی موضوع مورد نظر خود کلیک کنید

آموزش پنیوماتیک آموزش نرم افزار Fluidsim آموزش ریخته گری با ProCast
آموزش کنترل صنعتی آموزش نرم افزار PDMS آموزش نرم افزار کامسول Comsol
آموزش شکل دادن فلزات آموزش نرم افزار Moldflow آموزش ماشین کاری با EdgeCAM
آموزش طراحی کنترل مقاوم آموزش Working Model آموزش پدیده انتقال در کامسول
آموزش حل معادلات دینامیکی آموزش نرم افزار LogoPress آموزش کنترل فعال با رویکرد فازی
آموزش تحلیل المان محدود آموزش‌های رایگان آموزش ریخته گری با ProCast