امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اشنایی با نرم افزار های مهندسی مکانیک
#1
Bug 
سلام در اینجا به تناوب اطلاعاتی رو در رابطه با نرم افزار های مورد استفاده در رشته مهندسی مکانیک بیان می کنم
AutoCad: معرفی نرم افزار AutoCad : [تصویر:  acadarch2010a.jpg] نام نرم‌افزاری است که برای ترسیم نقشه های مهندسی و صنعتی به کار می‌رود.این نرم افزار از محصولات شرکت آمریکایی اتودسک است. کاربران اتوکد امکان استفاده از محیطهای دو و سه بعدی را دارند.در طراحی های صنعتی ، مکانیکی و قطعه سازی نیاز شدیدی به نرم افزارهای طراحی مناسب وجود دارد ، سال هاست که فعالان طراحی قطعات از نرم افزار اتوکد برای طراحی و رسم قطعات مکانیکی استفاده می کنند .
این نرم افزار به عنوان یکی از پایه ای ترین نرم افزارهای مهندسی مکانیک در تمام شاخه ها مطرح می باشد .
این نرم افزار یک مدل ساز دو و سه بعدی است که یادگیری ساده و محیط دوستانه ( User friendly ) ، آن را به یکی از اولین نرم افزارها برای شروع فعالیت دانشجویان مکانیک در زمینه طراحی تبدیل کرده است.
در شاخه تاسیسات مکانیکی برای طراحی دو بعدی ، ایجاد نما و پلان از نقشه های اولیه ، اجرایی و ازبیلت ، فلو دیاگرام موتورخانه و در ویرایش جدید این نرم افزار برای ایجاد کتابخانه های تجهیزات و قطعات و تهیه جدول مشخصات فنی از آن استفاده می شود .
همچنین بسیاری از نرم افزار های دیگر در زمینه تاسیسات و مخصوصاً مدلسازها در محیط این نرم افزار فعال هستند یعنی برای کار با آنها باید ابتدا در این نرم افزار تبحر داشت.
نرم افزار AutoCAD Mechanical 2010 ویژه طراحی قطعات مکانیکی
شرکت Autodesk برای تطبیق هر چه بیشتر ابزارها و امکانات نرم افزارهای خود با نیازهای صنعت اقدام به تولید نرم افزار AutoCAD Mechanical 2010 کرده است . این برنامه علاوه بر دارا بودن تمامی امکانات نرم افزارAutoCAD ابزارهای بسیار بهینه شده ای برای طراحی های صنعتی و مکانیکی دارد .
نرم افزار AutoCAD Inventor 2010 ویژه طراحی قطعات صنعتی
نرم افزار AutoCAD Inventor 2010 برنامه ای برای طراحی و ساخت طرح سه بعدی قطعات و ماشین آلات صنعتی می باشد ، از طریق ابزارها و امکانات بی نظیر این نرم افزار می توانید به راحتی به تولید نمای سه بعدی قطعه دلخواه خود بپردازید .
از دیگر کاربردهای این نرم افزار می توان به امکانات قوی آن در زمینه مدل سازی سه بعدی قطعات اشاره کرد تا بر اساس آن به ساخت قالب و تولید قطعه پرداخت . نرم افزار طراحی و ترسیم نقشه های مکانیکی و لوله کشی AutoCAD MEP 2010شرکت Autodesk سازنده نرم افزار اتوکد ، به منظور تطبیق هر چه بیشتر نرم افزارهای طراحی کامپیوتری ( CAD) ، منطبق با نیازهای مهندسان و طراحان سیستم های مکانیکی ، الکتریکی و لوله کشی نرم افزار AutoCAD MEP 2010 را روانه بازار کرده است .
این نرم افزار از اینترفیس آشنای AutoCAD استفاده می کند ، اما امکانات و ابزارهای آن به شکل فوق العاده ای برای طراحی و نقشه کشی سیستم های مکانیکی ، الکتریکی و لوله کشی طراحی شده است .
نرم افزار اتوکد 2010 نسخه MAP 3Dنرم افزار AutoCAD ویرایش های متفاوتی را برای تطبیق با نیاز مهندسان و کارشناسان رشته های مختلف تهیه و ارائه کرده است . و در این بین نقشه برداران ، جغرافی دانان ، افراد حرفه ای در زمینه GIS و در کل افرادی که با نقشه های مقیاس بزرگ و سه بعدی محیط ها کار می کنند ، فراموش نکرده و برای این افراد نسخه MAP 3Dنرم افزار اتوکد 2010 را تهیه کرده است .نرم افزار AutoCAD Revit Structure 2010 ویژه طراحی ساختمانیکی از نیازهای مهندسان محاسب و طراحان ساختمانی ایجاد یک طرح کلی و یا ساختاری از ساختمان مورد نظرشان می باشد که بر اساس آن می توان به برآورد و جمع آوری بودجه ، تخمین میزان نیروی کار مورد نظر ، بر آورد نوع مصالح لازم و مواردی از این دست پرداخت .نرم افزار AutoCAD Revit Structure Suite 2010 می تواند به راحتی چنین طرحی را از یک ساختمان ایجاد کند . نرم افزار AutoCAD Architecture 2010 ویژه معماراناین نرم افزار ویژه طراحی سریعتر ، نقشه های معماری تهیه شده است ، نرم افزار AutoCAD Architecture 2010 دارای همان ظاهر نرم افزار اتوکد است اما با امکانات بسیاری برای راحتی بیشتر طراحان نقشه های ساختمانی و معماران .
هر چند این نرم افزار ابزارها و امکانات جدیدی برای ترسیم نقشه های ساختمانی دارد ، اما افرادی که حتی کمی با نرم افزار اتوکد کار کرده باشند می توانند به راحتی با این نرم افزار به طراحی و نقشه کشی بپردازند .
معرفی نرم افزار adams:یکی از قوی ترین ( و شاید بی رقیب ترین ) نرم افزار های موجود در صنعت و حتی در مراکز تحقیقی، نرمافزار
Adams ،MSC است. این نرم افزار حدود 25 سال پیش
توسط جمعی از نخبگان دانشگاه میشیگان به نگارش در آمد و تا به امروز توانسته استجایگاه قابل توجهی در صنعت به دست آورد.این نرم افزار با قابلیتهای بسیار متنوع و بالای خود، مهندسان را در ایجاد ، آزمایش ،بررسی و بهینه کردن طرح های سیستم های مکانیکی قبل از رسیدن به پیش ساخت فیزیکییاری می کند. با بهره گیری از بخش های مختلف در نظر گرفته شده در این نرم افزار، میتوان با شبه سازی حرکتی سیستم مکانیکی، تست سینماتیکی سیستم، اندازه گیری نیرو هایوارد بر اتصلات،Clearance ها و بر خوردها، اندازهموتور و عملگر و... ، عمر قطعه در چرخه ی کاری را تعیین نمود و مکان دهی قطعات رابه صورت بسیار دقیقی انجام داد. همچنین بررسی کنترلی و ارتعاش سیستم ها و امکانانجام تست ها برای قطعات قابل انعطاف از امکانات منحصر به فرد گنجانده شده در اینمجموعه است.
نرم افزار Adams
به سه بخش تقسیم می شود
:
1)بخش اصلی یا مرکزی نرم افزار
2)بخش فرعی موضوعی
3)بخش مختص صنعت
البته قسمت دیگری به نام قسمت رابط نیز برای تبدیل و یا حتیaddins کردن برنامه به نرم افزار های دیگر (مثلMATLAB ،CATIA ،Pro،Ansys و...) وجود دارد.
بخش اول نرم افزار که هسته ی اصلی آن نیز به شمار می رود، از سه بخش تشکیل می شود:
Adams/view :
این بخش شامل مدلسازی سه بعدی، تعریف قید ها ومفصل های مختلف، انیمشن سه بعدی، نمایش نیروها، جابه جایی ها و تنش های مدل،Export نتایج به شکل های استانداردFatige ،FEA و...میباشد.
Adamas/Solver :
این بخش عهده دار حل عددیسیستم دینامیکیطراحی شده (با استفاده از روش اولر- لاگرانژ ) در بخش های مختلف است. قابلیت جالباین بخش، حل معادلات غیر خطی با استفاده از حل کننده های مختلفاست.در نسخه های قدیمی نرم افزار، از کلاس هایFortran
در حل معادلات استفاده می شد که در سیستمهای پیچیده، موجب کند شدن شبه سازی می شد ( با این حالAdams همواره دارای سریع ترین حل کننده های عددی نسبت بهرقبای خود بوده است). اما از نسخه 12 نرم افزار به بعد، به تدریج کلاس های پر سرعت++ C
استفاده شدند که در آخرین نسخه به کمال خود رسیدهاند به طوری که سرعت حل در آن ها به 5 تا 7 برابر این سرعت در نسخه های پیشین میرسد . اهمیت این موضوع هنگامی آشکار می شود که سیستم پیچیده ای نیاز به شبیه سازی ویا بهینه سازی داشته باشد. به طوری که سیستمی که در گذشته در 20 ساعت اجرا می شد،در حال حاضر در کمتر از 5 ساعت شبیه سازی می شود. نکته ی دیگر، بهره گیری نسخه یجدید نرم افزار از روش جدیدHHTبرای حل معادلاتدینامیکی است. این روش به طور مستقیم بدون تبدیل معادله ی مرتبه ی دو به مرتبه ییک، معادلات را حل می کند.
قابلیت دیگر موجود در نرم افزار، بهره گیری از قابلیت های برنامه نویسی در این بخشاست.
Adams/Postprocessor :
این بخش از نرم افزار، نتایج به دستآمده از بخش های مختلف را نمایش می دهد. نمایش به صورت نمودار های سرعت، شتاب و... ، کانتور های المان محدود وFlexible Bodies ، نمایشنمودار های پردازش سیگنال وSignal Processing و... ازتوانایی گنجانده شده در نرم افزار است.بخش دوم نرم افزار شامل زیر بخش های مختف در زمینه های مختلف مهندسی مکانیک است. هر یکاز این زیر بخش ها، به کمک هسته ی اصلی نرم افزار، قابلیتهای طرح را به وسیله یاضافه کردن خاصیت جسم غیر صلب به مدل، بالا می برند. از جمله این قابلیت ها می توان
به سنسورها، عملگرهای کنترلی و هیدرولیکی، خواص ارتعاش و... اشاره کرد. در بخش سوم، این نرم افزار با استفاده از
قابلیت برنامه نویسی موجود در هسته، اقدام به تولید شبهGUI هایی برای انجام کارهای اختصاصی موجود در صنایعی چوناتومبیل، هوا، فضا و راه آهن کرده است. این بخش به مهندسان اجازه می دهد که طرح خودرا با بخش های پیش فرض استاندارد موجود درنرم افزار، به سرعت آزمایش کنند.

Visual Nastran
یکی ازنرم افزارهای تحلیلی مهندسی مکانیک می باشد که توسط شرکت MSCتهیه شده است و امکان شبیه سازی مکانیزم ها و انجام تستهای دینامیکی ،تحلیل تنش وکرنش بر اساس معیار(Von-Mises)و تحلیلهای حرارتی درفضای آن فراهم شده است ،درواقع این نرم افزارنسخه تکامل یافته نرم افزارمعروفWorking Model می باشدکه پس ازرفع محدودیتهائی که کاربرانWorking Model با آن دست به گریبان بودند و همچنین افزودن چندقابلیت ویژه ( علاوه برتحلیل دینامیکی) بعنوان یک نرم افزار تحلیلی کامل درمیان نرم افزارهای مشابه خود نمائی می کندبرخی ازقابلیتهای این نرم افزار به شرح ذیل می باشد:
امکان اعمال شرایط طبیعی (و درموارد خاص شرایط آزمایشگاهی) برروی مدل تحلیلی مانند :اعمال شتاب جاذبه ، تعریف مقادیری برای ضریب اصطکاک و ضریب جهندگی و...
امکان بررسی برخورد فیزیکی مدلهای تحلیلی
قابلیت مدلسازی وتحلیل مکانیزمهای شامل نوارنقاله ، چرخدنده ، تسمه و قرقره امکان انتقال مدلهای طراحی شده درمحیط نرم افزارهایی همچون:SolidEdge ، pro/Engineer، MechanicalDesktop، SolidWorks ،به فضای کاری این نرم افزاربصورت مستقیم وبدون نیازبه تبدیل فرمتها توسط کاربر قابلیت عملکرد قیدها بر حسب نیاز کاربر امکان تحلیل تنش(Stress Analysis)
بررسی پدیده کمانش(Buckling)
امکان اعمال انواع بار های استاتیکی و دینامیکی
امکان بررسی مدل تحلیلی از دیدگاه ارتعاشات قابلیت انجام تحلیل حرارتی امکان ارتباط با نرم افزارهایMatlab,Excle
موارد کاربردMSC Visual Nastran:
قابل استفاده برای اساتید و دانشجویان فنی و مهندسی مکانیک , مهندسی رباتیک , مهندسی پزشکی عمران , قالب سازی , ساخت و تولید و...همچنین برای اسا تید و دانشجویان علوم پایه از قبیل فیزیک و ریاضی در دروس فیزیک عمومی 1 , توابع ریاضی , حرکت اجسام نیروی اصطکاک , برخورداجسام و ... می تواند کاربرد داشته باشد.
تعیین برخی از خصوصیات مواد درNastran MSC Visual:
برای یک حجم سه بعدی می توان خصوصیات زیر را با انتخاب ماده مورد نظر بوسیله نرم افزار و برای یک جسم دلخواه و فرضی تعیین کرد:
ضریب فنریت برای اجسام
ضریب حرارتی مواد
ضریب اصطکاک برای اجسام
ضریب مقاومتی مانند مدول یانگ و....
تعیین وزن و چگالی مواد و اجسام تعیین و تغییر مرکز جرم اجسام تعیین سرعت خطی وزاویه ای آنالیز و تحلیل تنش احجام اعمال نیرو , گشتاور , تکیه گاه و... برای تحلیل تنش مقاومتی اجسامکاربرد نرم افزار در صنعت
این نرم افزار در صنایع مختلف بعنوان یک سیمولاتور یا شبیه ساز بسیار قوی بکار میرود در زیر به چند مورد از کاربرد این نرم افزار در صنعت اشاره شده است:در مهندسی هوا- فضا : در پرتاب یک موشک به یک هدف مشخص لازم است که سه پارامتر زاویه اولیه موشک , سرعت اولیه و وزن آن مورد توجه قرار گیرد که با تغییر هر یک از موارد فوق و شبیه سازی آن در نرم افزار می توان مدل , زاویه وسرعت مورد نظر را تعیین کرد و این امر موجب صرف جویی در ساخت و تست این موشک می شود.شبیه سازی خطوط تو لید مورد استفاده در صنایع مختلف تولیدی وقطعات قبل از تولید و یا تغییر ویژگی های خطوط تولید و قطعات و مشاهده تغییرات ایجاد شده در آن بوسیله این نرم افزار که این امر موجب کاهش چشمگیر هزینه های تولید می شود.ساخت چرخدنده های درگیر : در صنعت ساخت و تست چند چرخ دنده درگیر مشکل میباشد که آیا این چرخدنده ها نسبت به هم میتوا نند کار کنند یا گیرپاژ میشود و...
برخی دیگر از شبیه سازی های معمول این نرم افزار در زیر ارائه شده است:
شبیه سازی حرکت یک بیل مکانیکی
شبیه سازی مدل یک پیستون شبیه سازی مدل چرخد نده خورشیدی مهندسی رباتیک و قید گذاری:
در مهندسی رباتیک قید گذاری و شناخت قیدها و درجات آزادی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و این نرم افزار با قیدهای مختلفی که دارد از جمله قیدهای ثابت , محوری, دورانی , فنری و ... میتواند کمک شایانی در طراحی و ساخت مکانیزم ها و ربات ها داشته باشد.
در پایان هر عملیات شبیه سازی می توان اطلاعات حاصل از شبیه سازی را بصورت نمودار و یا بصورت عددی مشاهده کرد.


به فروشگاه من سر بزنید  http://iransoftware.esam.ir

پاسخ


 سپاس شده توسط mahdi.323 ، Dash @li ، vahid ، omg
#2
Bug 
تصویری از محیط این نرم افزار
[تصویر:  piston-animation.gif]
مقایسه نرم افزار Visual Nastran و ADAMS :

نرم افزار V.N.که در واقع نسخه تکامل یافته از سری نرم افزارهای Working Modelاست،یکی از پراستفاده ترین ابزارهای تحلیل سینماتیکی و دینامیکی حرکت اجسام می باشد که در آن قابلیت های ترسیمی نسبتا ساده ای وجود دارد تا با کمک آنها به مدلسازی پدیده مورد نظر پرداخته و با اعمال قیود و شرایط خارجی (نیرو و گشتاور) و خصایص فیزیکی خود جسم (وزن، ممان اینرسی، ضرایب اصطکاک و الاستیسیته و...)به امر تحلیل، به طور نزدیک به واقعیت بپردازیم.این نرم افزار قابلیت خواندن از نرم افزارهای نقشه کشی و طراحی نظیر Solid Work را دارد که کمک می کند جسم مدل شده از خواص هندسی یکسان با پدیده مورد مطالعه برخودار باشد. خروجی این نرم افزار موارد مختلفی از جمله نمودارهای مکان، سرعت، شتاب، نیروهای بین اعضا، خطاهای عملکرد و ... است.نرم افزار ADAMS این قابلیت ها را در برخی از لینک های خود دارد(مانند ADAMS view ) اما ویژگی های منحصر به فردی در آن گنجانده شده که یکی ورود مدلی به محیط کاری نرم افزار است که از تطابق فوق العاده یا حتی کامل با سیستم واقعی(یا در حال طراحی) برخوردار می باشد و مورد دیگر تحلیل "ریز المانی" قطعات وتحلیل هر نقطه از جسم و مهم تر، توامان دینامیکی و تنشی پدیده است که به مدد ارتباط بین نرم افزاری عالی که در ADAMS وجود دارد، ممکن شده است. حتی ADAMS با خودV.N. در ارتباط است و از طرفی به دلیل ارتباط با نرم افزارهای محاسبات ریاضی همچون MATLAB با تحلیل های دقیق تری در آن روبرو هستیم. همچنین این نرم افزار دارای حوزه های کاری متنوع نظیر خودرو، قطار و حتی هواپیما (ADAMS Aircraft ) است.بنابراین برای یک کار دقیق، برای استفاده در واقعیت و نیز "همه جانبه"ی مهندسی، ADAMS شاید بهترین گزینه باشد.

solidwork :
معرفی نرم افزار solid work:
طی چند سال اخیر شاهد پیشرفت های گسترده ای در زمینه های اتوماسیون طراحی و GUI (رابط گرافیکی کاربر) در دنیای نرم افزار های صنعتی بودیم. طراحان نرم افزار ها مهندسی مکانیک با قرار دادن امکانات بیشتر و قویتر برای استفاده از نرم افزار ها موجب تسریع در امر طراحی و رسیدن به هدف نهایی به شکلی بهینه شدند. در گذشته برای استفاده از این نرم افزار ها , باید شخص دوره کامل تکنسینی این نرم افزار ها را طی می کرد ,ولی بر عکس امروزه می توان به راحتی و با صرف کمترین زمان, نحوه استفاده از این نرم افزار ها را آموخت و از آنها استفاده کرد.
یکی از این نرم افزار های مطرح که تقریبا به تمامی نیازهای یک مهندس طراح جامه عمل پوشانده ,SolidWorks ساخت شرکتی به همین نام است که البته چند سالی است که زیر مجموعه Dassault System ,سازنه CATIA قرار گرفته است. می توان به جرئت ادعا کرد که قویترین نرم افزار مهندسی در دو زمینه RealTime و GUI است. در زمینه اتوماسیون طراحی تقریبا همرده CATIA قرار دارد ,در دنیای نقشه کشی برای مهندسان مکانیک از MDT کاملا برتر است و Help آن نیز تقریبا به گستردگی و کارایی Help MATLAB می باشد و به راحتی به نرم افزار های دیگری مثل ANSYS, Visual NASTRAN, CATIA , EXCEL و ... ارتباط برقرار می کند.در اینجا برای بررسی جزئی تر و آشنایی بیشتر با این نرم افزار به بررسی چند موضوع انتخابی می پردازیم:
طی چند سال اخیر شاهد پیشرفت های گسترده ای در زمینه های اتوماسیون طراحی و GUI (رابط گرافیکی کاربر) در دنیای نرم افزار های صنعتی بودیم. طراحان نرم افزار ها مهندسی مکانیک با قرار دادن امکانات بیشتر و قویتر برای استفاده از نرم افزار ها موجب تسریع در امر طراحی و رسیدن به هدف نهایی به شکلی بهینه شدند. در گذشته برای استفاده از این نرم افزار ها , باید شخص دوره کامل تکنسینی این نرم افزار ها را طی می کرد ,ولی بر عکس امروزه می توان به راحتی و با صرف کمترین زمان, نحوه استفاده از این نرم افزار ها را آموخت و از آنها استفاده کرد.
یکی از این نرم افزار های مطرح که تقریبا به تمامی نیازهای یک مهندس طراح جامه عمل پوشانده ,SolidWorks ساخت شرکتی به همین نام است که البته چند سالی است که زیر مجموعه Dassault System ,سازنه CATIA قرار گرفته است. می توان به جرئت ادعا کرد که قویترین نرم افزار مهندسی در دو زمینه RealTime و GUI است. در زمینه اتوماسیون طراحی تقریبا همرده CATIA قرار دارد ,در دنیای نقشه کشی برای مهندسان مکانیک از MDT کاملا برتر است و Help آن نیز تقریبا به گستردگی و کارایی Help MATLAB می باشد و به راحتی به نرم افزار های دیگری مثل ANSYS, Visual NASTRAN, CATIA , EXCEL و ... ارتباط برقرار می کند.
در اینجا برای بررسی جزئی تر و آشنایی بیشتر با این نرم افزار به بررسی چند موضوع انتخابی می پردازیم:
1- رابط گرافیکی کاربر یا GUI : به معنای رابط گرافیکی قوی میان کاربر و نرم افزار است و همانطور که گفته شد مقوله Interfacing در این نرم افزار به بهترین نحو ممکن طراحی شده است. وجود کادر های مهاوره ای که با قرار گرفتن روی هر آیکون برای کاربر ظاهر می شود, با توضیحی مختصر و مفید کاربر را از عملکرد آن آگاه می سازد. قرار گرفتن تمامی Dialog Box ها در قسمت سمت چپ پنجره نرم افزار ,که از سال 2003 به بعد شاهد آن بودیم نیز به مرتب شدن پنجره ها , رعایت مناسب مراحل کاری هر فرآیند (Wizard) و عدم گیج شدن کاربر بسیار کمک می کند. امکان وارد کردن اندازه ها به صورت مستقیم در محیط سه بعدی به هر واحدی که مایل باشید نیز باعث تسریع در عملکرد طراحی می شود, حتی در قسمت های وارد کردن اندازه تدابیری فراهم شده است تا کاربر بتواند از عبارات و توابع ریاضی نیز استفاده کند.MDT کاملا خارج شده و به یک محیط جذاب برای کاربر تبدیل شود.
Graphical User Interfacing
مواردی مانند پشتیبانی بیش از 10 زبان و وجود اشکال و آیکون های مناسب و هدفمند و پس زمینه آبی رنگ این نرم افزار باعث شده است تا ظاهر این نرم افزار از شکل یک نرم مهندسی خشک مانند خارج می کند


2- MDA :باز هم می توان SolidWorks را نرم افزاری دانست که با قرار دادن دو مقوله PDM و PLM و همچنین نرم افزار های تحلیلگر آن و ماژول های قدرتمند, به تمامی این مباحث جامه عمل پوشانده است. مبحث MDA امروزه مهمترین و رقابت برنگیزترین بحث میان طراحان اینگونه نرم افزار ها می باشد.
سیستمی که از طراحی و ساخت تا مونتاژ و تولید , از سفارشات تا بازاریابی و .. را شامل می شود, سیستمی که با کوچکترین تغییری در هر مرحله مانند یک موج به تمامی قسمت های دیگر انتقال می یابد. به این مکانیزم, سیستم اتوماسیون طراحی مکانیکی گفته می شود. امروزه نرم افزار های طراحی تنها برای ساخت یک مدل سه بعدی در کامپیوتر به کار نمی رود بلکه به منظور طراحی یک قطعه مکانیکی در چارچوب یک سیستم فعال و شناور و کاملا متغیر با معادلات مکانیکی استفاده می شود و قابلیت اعمال تمامی فاکتور های اصلی و جانبی محیطی رار روی سیستم داراست.


به فروشگاه من سر بزنید  http://iransoftware.esam.ir

پاسخ


 سپاس شده توسط Dash @li ، CWNT ، vahid ، omg
#3
Bug 
solid work : معرفی نرم افزار solid work:طی چند سال اخیر شاهد پیشرفت های گسترده ای در زمینه های اتوماسیون طراحی و GUI (رابط گرافیکی کاربر) در دنیای نرم افزار های صنعتی بودیم. طراحان نرم افزار ها مهندسی مکانیک با قرار دادن امکانات بیشتر و قویتر برای استفاده از نرم افزار ها موجب تسریع در امر طراحی و رسیدن به هدف نهایی به شکلی بهینه شدند. در گذشته برای استفاده از این نرم افزار ها , باید شخص دوره کامل تکنسینی این نرم افزار ها را طی می کرد ,ولی بر عکس امروزه می توان به راحتی و با صرف کمترین زمان, نحوه استفاده از این نرم افزار ها را آموخت و از آنها استفاده کرد.یکی از این نرم افزار های مطرح که تقریبا به تمامی نیازهای یک مهندس طراح جامه عمل پوشانده ,SolidWorks ساخت شرکتی به همین نام است که البته چند سالی است که زیر مجموعه DassaultSystem ,سازنه CATIA قرار گرفته است. می توان به جرئت ادعا کرد که قویترین نرم افزار مهندسی در دو زمینه RealTime و GUI است. در زمینه اتوماسیون طراحی تقریبا همرده CATIA قرار دارد ,در دنیای نقشه کشی برای مهندسان مکانیک از MDT کاملا برتر است و Help آن نیز تقریبا به گستردگی و کارایی HelpMATLAB می باشد و به راحتی به نرم افزار های دیگری مثل ANSYS, Visual NASTRAN, CATIA , EXCELو ... ارتباط برقرار می کند.در اینجا برای بررسی جزئی تر و آشنایی بیشتر با این نرم افزار به بررسی چند موضوع انتخابی می پردازیم:طی چند سال اخیر شاهد پیشرفت های گسترده ای در زمینه های اتوماسیون طراحی و GUI (رابط گرافیکی کاربر) در دنیای نرم افزار های صنعتی بودیم. طراحان نرم افزار ها مهندسی مکانیک با قرار دادن امکانات بیشتر و قویتر برای استفاده از نرم افزار ها موجب تسریع در امر طراحی و رسیدن به هدف نهایی به شکلی بهینه شدند. در گذشته برای استفاده از این نرم افزار ها , باید شخص دوره کامل تکنسینی این نرم افزار ها را طی می کرد ,ولی بر عکس امروزه می توان به راحتی و با صرف کمترین زمان, نحوه استفاده از این نرم افزار ها را آموخت و از آنها استفاده کرد.یکی از این نرم افزار های مطرح که تقریبا به تمامی نیازهای یک مهندس طراح جامه عمل پوشانده ,SolidWorks ساخت شرکتی به همین نام است که البته چند سالی است که زیر مجموعه DassaultSystem ,سازنه CATIA قرار گرفته است. می توان به جرئت ادعا کرد که قویترین نرم افزار مهندسی در دو زمینه RealTime و GUI است. در زمینه اتوماسیون طراحی تقریبا همرده CATIA قرار دارد ,در دنیای نقشه کشی برای مهندسان مکانیک از MDT کاملا برتر است و Help آن نیز تقریبا به گستردگی و کارایی HelpMATLAB می باشد و به راحتی به نرم افزار های دیگری مثل ANSYS, Visual NASTRAN, CATIA , EXCELو ... ارتباط برقرار می کند.در اینجا برای بررسی جزئی تر و آشنایی بیشتر با این نرم افزار به بررسی چند موضوع انتخابی می پردازیم: 1- رابط گرافیکی کاربر یا GUI : به معنای رابط گرافیکی قوی میان کاربر و نرم افزار است و همانطور که گفته شد مقوله Interfacing در این نرم افزار به بهترین نحو ممکن طراحی شده است. وجود کادر های مهاوره ای که با قرار گرفتن روی هر آیکون برای کاربر ظاهر می شود, با توضیحی مختصر و مفید کاربر را از عملکرد آن آگاه می سازد. قرار گرفتن تمامی Dialog Box ها در قسمت سمت چپ پنجره نرم افزار ,که از سال 2003 به بعد شاهد آن بودیم نیز به مرتب شدن پنجره ها , رعایت مناسب مراحل کاری هر فرآیند (Wizard) و عدم گیج شدن کاربر بسیار کمک می کند. امکان وارد کردن اندازه ها به صورت مستقیم در محیط سه بعدی به هر واحدی که مایل باشید نیز باعث تسریع در عملکرد طراحی می شود, حتی در قسمت های وارد کردن اندازه تدابیری فراهم شده است تا کاربر بتواند از عبارات و توابع ریاضی نیز استفاده کند.MDT کاملا خارج شده و به یک محیط جذاب برای کاربر تبدیل شود.Graphical User Interfacingمواردی مانند پشتیبانی بیش از 10 زبان و وجود اشکال و آیکون های مناسب و هدفمند و پس زمینه آبی رنگ این نرم افزار باعث شده است تا ظاهر این نرم افزار از شکل یک نرم مهندسی خشک مانند خارج می کند
2- MDA :باز هم می توان SolidWorks را نرم افزاری دانست که با قرار دادن دو مقوله PDM و PLM و همچنین نرم افزار های تحلیلگر آن و ماژول های قدرتمند, به تمامی این مباحث جامه عمل پوشانده است. مبحث MDA امروزه مهمترین و رقابت برنگیزترین بحث میان طراحان اینگونه نرم افزار ها می باشد.سیستمی که از طراحی و ساخت تا مونتاژ و تولید , از سفارشات تا بازاریابی و .. را شامل می شود, سیستمی که با کوچکترین تغییری در هر مرحله مانند یک موج به تمامی قسمت های دیگر انتقال می یابد. به این مکانیزم, سیستم اتوماسیون طراحی مکانیکی گفته می شود. امروزه نرم افزار های طراحی تنها برای ساخت یک مدل سه بعدی در کامپیوتر به کار نمی رود بلکه به منظور طراحی یک قطعه مکانیکی در چارچوب یک سیستم فعال و شناور و کاملا متغیر با معادلات مکانیکی استفاده می شود و قابلیت اعمال تمامی فاکتور های اصلی و جانبی محیطی رار روی سیستم داراست.
TopSolid'Design Pro :
معرفی نرم افزار topsolid'design pro:
Top Solid بخشی از یک نرم افزارکاملا مجتمع و رابطه ای است که دربرگیرنده سینماتیک، سینتک، FEA، تزریق پلاستیک ، طراحی ورق فلزی و ساخت ، ماشینکاری و بازرسی است . این نرم افزار را می توان هم به صورت پارامتریک رابطه ای 2D/3D یا در صورت نیاز حالت طراحی آزاد بکار برد.
در Top Solidمی توان مدلسازی را در حالت کاملا رابطه ای یا غیر رابطه ای همانند سیستم های کلاسیک CAD انجام داد. علاوه بر اینکه می توان به عقب تر بازگشت و وضعیت را بین این دو حالت تغییر داد. Top Solid یک مدلساز مجتمع سطحی/حجمی هیبریدی ، با قابلیت مدلسازی سطوح آزاد (فاقد رابطه ریاضی) است که امکان مدلسازی سطوح آزاد و تبدیل آن به حجم را دارد. اجتماع مدلسازی سطحی و حجمی در این نرم افزار امکان تبدیل این دو نوع را به یکدیگر به آسانی ایجاد کرده است.
از موارد خاص دیگر این مدول پارامتری بودن آن و همچنین دسترسی به تاریخچه کامل عملکردی برای هر مدل می باشد. پارامتری بودن نرم افزار به این معنا است که شما در هر مرحله از عملیات مدلسازی و حتی پس از تکمیل مدل قادر به اصلاح مدل و تغییر ابعاد هستید. هر مدل دارای یک تاریخچه عملکردی است که تمامی فرآیندهای انجام پذیرفته روی آن را نشان می دهد. این تاریخچه به صورت نمودار درختی در نظر گرفته شده است و تمامی فرآیندهای طی شده برای خلق مدل را شامل می شود. این فرآیندها قابل تغییر، اصلاح و حتی حذف هستند .مدل ایجاد شده در این مدول در مدول های دیگر نرم افزار به کار گرفته می شوند .
بخش ماشینکاری (TopSolid'Cam ) این نرم افزار به منظور بهره گیری ازامکانات ماشینکاری قطعات مورد استفاده قرار گرفته و در نهایت می توان برنامه CNC را استخراج نمود .
این بخش برای پشتیبانی از ماشینکاری های مختلف نظیر فرزکاری ، بورینگ کاری ، تا سه محور – فرزکاری چهار و پنج محور – تراشکاری دارای مدول های EXT/CAM ME ، EXT/4-5 AXIS ، EXT/TURNمی باشد که توسط آنها می توان حجم انبوهی از توانایی های مورد نظر جهت انجام ماشینکاری های متنوع را پوشش داد .
در محیط ماشینکاری بسته به نوع ماشین مورد نظر (تراش ، فرز ، بورینگ ) و نوع عملیات ماشینکاری ، امکانات مربوطه فعال شده و می توان از آنها بهره برد ، بدین نحو که مدل قطعه و ماشین مورد نظر از قبل در محیط طراحی ، تهیه گردیده و پس از ایجاد یک فایل ماشینکاری ، بترتیب انتخاب دستگاه ، اقلام مورد استفاده جهت کلمپینگ قطعه ، تنظیم نقطه صفر قطعه کار صورت پذیرفته و سپس مراحل ماشینکاری قطعه بر مبنای بهترین روش و ابزارهای پیشنهادی از لیست موجود در این نرم افزار که در قالب مدولTopTool ارائه میگردد (در صورت موجود نبودن ابزار مورد نظر توانایی تعریف ابزار خاص نیز موجود میباشد ) صورت می پذیرد .
لازم به ذکر است که امکان چک برخورد های احتمالی مابین ابزار و دستگاه و اقلام مورد استفاده در کلمپینگ و قطعه کار در این نرم افزار در صورت اجرای SETUP در کارگاه ،مشابه با آنچه در محیط نرم افزاری پیش بینی شده است وجود دارد.
برای آَشنایی بیشتر با تواناییهای مدول TopSolid'Cam به نکات زیر می توان اشاره کرد :
ارتقاء کیفیت و افزایش بهره وری با توجه به امکانات پیش بینی شده در این مدول که عبارتند از:
ارتباط با مدول CAD ، پارامتری بودن قطعات و پروسه های ماشین کاری ، شبیه سازی ماشین ، قطعه و عملیات ماشین کاری به صورت کاملا مشابه واقعیت ،کنترل محیطی کافی ، وجود مخزن ابزار کار آمد، مدیریت ادوات اندازه گیری و تنظیم ابزار و ارتباط با DNC و نرم افزار های انتقال داده ها و ... از افزایش زمان ماشینکاری جلوگیری شده در حالی که کیفیت کار حفظ گردیده است.
مستند سازی ساخت در تولید انبوه به منظور ساخت قطعات مشابه از اهمیت بالایی برخوردار است. بخش PDM با تهیه و حفظ طرح های مربوط به فاز های مختلف ماشین کاری ، برگه های مشخصات ابزار و مدارک کارگاهی لازم و طبقه بندی مناسب آنها این مورد را پوشش داده و مدیریت می کند.
شبیه سازی مجازی فرآیند ساخت کاملا مطابق شرایط واقعی فرآیندی است که TOP-SOLID/CAM با در اختیار داشتن محیط گرافیکی مناسب و توابع قدرتمند برای ایجاد مسیر ابزار ، شبیه سازی براده برداری و حرکت محور های ماشین (برای هر تعداد محور و ابزار گیر) انجام می دهد. موارد زیر نیز توسط این مدول انجام می پذیرند :
· شبیه سازی سینماتیک ماشین با هر تعداد محور
· طراحی و شبیه سازی فیکسچر ها
· بررسی برخوردهای فیزیکی در حین حرکت ها
· نوسازی قطعه خام پس از هر مرحله ماشین کاری برای آگاهی از وضعیت فعلی قطعه خام و بهینه سازی سیکل های ماشین کاری.
· مدیریت قطعه خام در حین عملیات ماشینکاری بوسیله شبیه سازی عملیات براده برداری.
TopSolid'Cam سهل الاستفاده و ملموس است و تمام توابع استاندارد را در بر می گیرد. در نرم افزار ما شاهد موارد زیر می باشیم:
مخزن ابزار: که در بر گیرنده تمامی ابزار های استاندارد می باشد و علاوه بر آن امکان برقرار کردن اتصال با کاتالوگ های ابزار دیگر را نیز دارد. در مورد ابزارهای مخصوص نیز این امکان وجود دارد که این ابزار ها را ترسیم کرده و به مخزن ابزار اضافه نماییم.
· مخزن مواد خام
· مخزن سیکل ها و مسیر ابزار
· قابلیت مشاهده کردن مسیر ابزار
· نمودار درختی عملیات ها همراه با اطلاعات مفید
به علت تجمع کامل مدول CAM با مدول CAD می توان در این مدول اقدام به ایجاد پروفایل ها و مدلسازی سطوح (لوله ها، نبشی ها، سطوح جدایش، اتصالات و ... ) و همچنین طراحی مکانیکی عمومی (سوراخ ها، حفره ها، شیارها ، پخ ها و ...) کرد.
ماشینکاری پارامتری
در بسیاری موارد قطعات تحت ماشینکاری دارای هندسه یکسانی هستند و تنها از نظر ابعادی متفاوت هستند. با عنایت به پارامتریک بودن TOP SOLID/CAM و ارتباط کامل بین هندسه کار و مسیر ابزار تولید مجدد در این موارد به صورت خودکار محاسبه مجدد شامل ابزارها ،مسیر های ابزار و عملیات ها می گردد.
بخش تهیه و تنظم G-Code (Post Processor)
TopPp این بخش واسطه تبدیل فایل گرافیکی مسیرهای ابزار به یک فایل Text که همان برنامه CNC‌میباشد است. فقط در صورت در اختیار بودن این بخش می توان شاهد فایل خروجی مناسب ( برنامه CNC) بر مبنای توانائیهای دستگاه و فرمت قابل شناسایی سیستم کنترل مورد نظر بود . مخزن نرم افزار دارای بیش از هزار Post Processor برای انواع مختلف ماشین ها و سیستم کنترل های مختلف است . این مخزن حاصل سال ها تجربه کاری شرکت MISSLER
با کنترل های مختلف است لازم به ذکر است که این بخش از نرم افزار یکی از کلیدی ترین و تخصصی ترین بخشهای آن بوده که بدلیل لینک با نرم افزار
Visual Basic ‌در مواقع لزوم میتوان پا را فراتر نهاده و امکاناتی به مراتب بیشتر از امکانات پیش فرض نرم افزار ایجاد نموده و از آنها در هر چه بیشتر نزدیک شدن به فرمت مورد نظر بهره برد .


به فروشگاه من سر بزنید  http://iransoftware.esam.ir

پاسخ


 سپاس شده توسط Dash @li ، vahid ، omg
#4
Bug 
TopSolid'Design Pro :

معرفی نرم افزار topsolid'design pro
:
Top Solid بخشی از یک نرم افزارکاملا مجتمع و رابطه ای است که دربرگیرنده سینماتیک، سینتک، FEA ، تزریق پلاستیک ، طراحی ورق فلزی و ساخت ، ماشینکاری و بازرسی است . این نرم افزار را می توان هم به صورت پارامتریک رابطه ای 2D/3D یا در صورت نیاز حالت طراحی آزاد بکار برد.
در Top Solidمی توان مدلسازی را در حالت کاملا رابطه ای یا غیر رابطه ای همانند سیستم های کلاسیک CAD انجام داد. علاوه بر اینکه می توان به عقب تر بازگشت و وضعیت را بین این دو حالت تغییر داد. Top Solid یک مدلساز مجتمع سطحی/حجمی هیبریدی ، با قابلیت مدلسازی سطوح آزاد (فاقد رابطه ریاضی) است که امکان مدلسازی سطوح آزاد و تبدیل آن به حجم را دارد. اجتماع مدلسازی سطحی و حجمی در این نرم افزار امکان تبدیل این دو نوع را به یکدیگر به آسانی ایجاد کرده است.
از موارد خاص دیگر این مدول پارامتری بودن آن و همچنین دسترسی به تاریخچه کامل عملکردی برای هر مدل می باشد. پارامتری بودن نرم افزار به این معنا است که شما در هر مرحله از عملیات مدلسازی و حتی پس از تکمیل مدل قادر به اصلاح مدل و تغییر ابعاد هستید. هر مدل دارای یک تاریخچه عملکردی است که تمامی فرآیندهای انجام پذیرفته روی آن را نشان می دهد. این تاریخچه به صورت نمودار درختی در نظر گرفته شده است و تمامی فرآیندهای طی شده برای خلق مدل را شامل می شود. این فرآیندها قابل تغییر، اصلاح و حتی حذف هستند .مدل ایجاد شده در این مدول در مدول های دیگر نرم افزار به کار گرفته می شوند .
بخش ماشینکاری (TopSolid'Cam ) این نرم افزار به منظور بهره گیری ازامکانات ماشینکاری قطعات مورد استفاده قرار گرفته و در نهایت می توان برنامه CNC را استخراج نمود .
این بخش برای پشتیبانی از ماشینکاری های مختلف نظیر فرزکاری ، بورینگ کاری ، تا سه محور – فرزکاری چهار و پنج محور – تراشکاری دارای مدول های EXT/CAM ME ، EXT/4-5 AXIS ، EXT/TURN می باشد که توسط آنها می توان حجم انبوهی از توانایی های مورد نظر جهت انجام ماشینکاری های متنوع را پوشش داد .
در محیط ماشینکاری بسته به نوع ماشین مورد نظر (تراش ، فرز ، بورینگ ) و نوع عملیات ماشینکاری ، امکانات مربوطه فعال شده و می توان از آنها بهره برد ، بدین نحو که مدل قطعه و ماشین مورد نظر از قبل در محیط طراحی ، تهیه گردیده و پس از ایجاد یک فایل ماشینکاری ، بترتیب انتخاب دستگاه ، اقلام مورد استفاده جهت کلمپینگ قطعه ، تنظیم نقطه صفر قطعه کار صورت پذیرفته و سپس مراحل ماشینکاری قطعه بر مبنای بهترین روش و ابزارهای پیشنهادی از لیست موجود در این نرم افزار که در قالب مدول TopTool ارائه میگردد (در صورت موجود نبودن ابزار مورد نظر توانایی تعریف ابزار خاص نیز موجود میباشد ) صورت می پذیرد .
لازم به ذکر است که امکان چک برخورد های احتمالی مابین ابزار و دستگاه و اقلام مورد استفاده در کلمپینگ و قطعه کار در این نرم افزار در صورت اجرای SETUP در کارگاه ،مشابه با آنچه در محیط نرم افزاری پیش بینی شده است وجود دارد.
برای آَشنایی بیشتر با تواناییهای مدول TopSolid'Cam به نکات زیر می توان اشاره کرد :
ارتقاء کیفیت و افزایش بهره وری با توجه به امکانات پیش بینی شده در این مدول که عبارتند از:
ارتباط با مدول CAD ، پارامتری بودن قطعات و پروسه های ماشین کاری ، شبیه سازی ماشین ، قطعه و عملیات ماشین کاری به صورت کاملا مشابه واقعیت ،کنترل محیطی کافی ، وجود مخزن ابزار کار آمد، مدیریت ادوات اندازه گیری و تنظیم ابزار و ارتباط با DNC و نرم افزار های انتقال داده ها و ... از افزایش زمان ماشینکاری جلوگیری شده در حالی که کیفیت کار حفظ گردیده است.
مستند سازی ساخت در تولید انبوه به منظور ساخت قطعات مشابه از اهمیت بالایی برخوردار است. بخش PDM با تهیه و حفظ طرح های مربوط به فاز های مختلف ماشین کاری ، برگه های مشخصات ابزار و مدارک کارگاهی لازم و طبقه بندی مناسب آنها این مورد را پوشش داده و مدیریت می کند.
شبیه سازی مجازی فرآیند ساخت کاملا مطابق شرایط واقعی فرآیندی است که TOP-SOLID/CAM با در اختیار داشتن محیط گرافیکی مناسب و توابع قدرتمند برای ایجاد مسیر ابزار ، شبیه سازی براده برداری و حرکت محور های ماشین (برای هر تعداد محور و ابزار گیر) انجام می دهد. موارد زیر نیز توسط این مدول انجام می پذیرند :

·
شبیه سازی سینماتیک ماشین با هر تعداد محور

·
طراحی و شبیه سازی فیکسچر ها

·
بررسی برخوردهای فیزیکی در حین حرکت ها

·
نوسازی قطعه خام پس از هر مرحله ماشین کاری برای آگاهی از وضعیت فعلی قطعه خام و بهینه سازی سیکل های ماشین کاری.

·
مدیریت قطعه خام در حین عملیات ماشینکاری بوسیله شبیه سازی عملیات براده برداری.
TopSolid'Cam سهل الاستفاده و ملموس است و تمام توابع استاندارد را در بر می گیرد. در نرم افزار ما شاهد موارد زیر می باشیم:
مخزن ابزار: که در بر گیرنده تمامی ابزار های استاندارد می باشد و علاوه بر آن امکان برقرار کردن اتصال با کاتالوگ های ابزار دیگر را نیز دارد. در مورد ابزارهای مخصوص نیز این امکان وجود دارد که این ابزار ها را ترسیم کرده و به مخزن ابزار اضافه نماییم.
· مخزن مواد خام
· مخزن سیکل ها و مسیر ابزار
· قابلیت مشاهده کردن مسیر ابزار
· نمودار درختی عملیات ها همراه با اطلاعات مفید
به علت تجمع کامل مدول CAM با مدول CAD می توان در این مدول اقدام به ایجاد پروفایل ها و مدلسازی سطوح (لوله ها، نبشی ها، سطوح جدایش، اتصالات و ... ) و همچنین طراحی مکانیکی عمومی (سوراخ ها، حفره ها، شیارها ، پخ ها و ...) کرد.
ماشینکاری پارامتری
در بسیاری موارد قطعات تحت ماشینکاری دارای هندسه یکسانی هستند و تنها از نظر ابعادی متفاوت هستند. با عنایت به پارامتریک بودن TOP SOLID/CAM و ارتباط کامل بین هندسه کار و مسیر ابزار تولید مجدد در این موارد به صورت خودکار محاسبه مجدد شامل ابزارها ،مسیر های ابزار و عملیات ها می گردد.
بخش تهیه و تنظم G-Code (Post Processor)
TopPp این بخش واسطه تبدیل فایل گرافیکی مسیرهای ابزار به یک فایل Text که همان برنامه CNC ‌میباشد است. فقط در صورت در اختیار بودن این بخش می توان شاهد فایل خروجی مناسب ( برنامه CNC) بر مبنای توانائیهای دستگاه و فرمت قابل شناسایی سیستم کنترل مورد نظر بود . مخزن نرم افزار دارای بیش از هزار Post Processor برای انواع مختلف ماشین ها و سیستم کنترل های مختلف است . این مخزن حاصل سال ها تجربه کاری شرکت MISSLER
با کنترل های مختلف است لازم به ذکر است که این بخش از نرم افزار یکی از کلیدی ترین و تخصصی ترین بخشهای آن بوده که بدلیل لینک با نرم افزار
Visual Basic ‌در مواقع لزوم میتوان پا را فراتر نهاده و امکاناتی به مراتب بیشتر از امکانات پیش فرض نرم افزار ایجاد نموده و از آنها در هر چه بیشتر نزدیک شدن به فرمت مورد نظر بهره برد .

Pro/Engineer:
معرفی نرم افزار Pro/Engineer :
نرم افزار Pro/Engineer از جمله نرم افزارهای پیشرفته در زمینه CAD\CAM میباشد که برای طراحی ، محاسبه و تولید قطعات صنعتی بکار گرفته میشود.این نرم افزار که از جمله نرم افزارهای Grade-A در طراحی و تولید میباشد دارای قابلیتهای مدلسازی (Solid & Surface )بسیار قوی است و همچنین قابلیت ماشینکاری با انواع دستگاههای CNC را دارد. از مزایای این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد : یکی از عمده ترین تفاوتهای این نرم افزار با نرم افزارهای مشابه در این میباشد که مدل سازی در Pro/E
بر اساس مدلسازی سه بعدی صلب (
solid) بنا شده است ،در صورتی که اکثر نرم افزارهای دیگر کار مدل سازی را تنها با استفاده از سطح سازی انجام می دهند. در مدل ساخته شده توسط این نرم افزار تمام ابعاد به صورت پارامتر تعریف می شوند ، بدین ترتیب اگر در ساخت مدل سه بعدی رابطه ای بین این پارامترها وجود داشته باشد به راحتی می توان با تغییر یکی از این پارامترها ، دیگر پارامترها یا ابعاد را تغییر داد . در این نرم افزار کوچکترین تغییر در مدل طراحی شده در هر زمانی از مراحل تکاملی ساخت قطعه یا سیستم به صورت خودکار روی قسمتهای دیگر مانند اسمبلی ، نقشه دو بعدی و روی اطلاعات ساخت بصورت همزمان اعمال می گردد. این نرم افزار قادربه تهیه هرگونه نما و برش در جهات دید مختلف با استفاده از اطلاعات مدل سه بعدی قطعه می باشد. ایجاد شیبها ، Round و پخهای مورد نیاز در سطوح جدایش. اعمال انقباض (shrinkage) در سه جهت مختصاتی . طراحی و ایجاد مدل ماهیچه ، تکیه گاه و سر ماهیچه و همچنین اعمال لقی های مورد نیاز. اضافه نمودن سیستم راهگاهی ، تغذیه و دیگر اجزای متالوژیکی مورد نیاز در ریخته گری . تست نهائی روی شیب خروجی قطعه از قالب. ارسال مدل و مجموعه های آماده شده جهت ماشینکاری و ایجاد فایلهای حاوی مسیر حرکت ابزار برای ماشینهای مختلف CNC و همجنین استفاده از خروجی های متفاوت نسبت به دستگاههای CNC اعم از G-Code و غیره. ProE که مخفف کلمه ProEngineer است بزرگترین رقیب نرم افزار Catia محسوب میشود که دارای مزایایی نسبت به نرم افزار فوق میباشد .از برجسته ترین این مزایا قابلیت ماشین کاری و گرفتن G-Code استثنایی آن برای ماشینهای CNC میباشد که در کمال سادگی استفاده ، امکان مانور ماشینکاری روی پیچیده ترین سطوح را دارا میباشد . از طرفی در محیط Mold[تصویر:  arrow-10x10.png] به قابلیتها و آرشیو بی نظیری از قطعات استاندارد برای صنعت قالبسازی دست خواهید یافت . اما در محیط Drawing به زیباترین و فنی ترین نقشه های دو بعدی با رعایت دقیق ترین نکات و استاندادهای نقشه کشی از مدلهای سه بعدی دست می یابید . در کل با آشنایی و یادگیری این نرم افزار تمام نیازهای نرم افزاری خود در صنعت ساخت وتولید مثل مدلسازی سه بعدی ،استخراج نقشه های دو بعدی ،مونتاژ ،قالبسازی ،ماشین کاری (فرز،تراش و حتی وایرکات) و آرشیو قطعات استاندارد و .... را بصورت یکجا و مرتبط بهم در اختیار خواهید داد . نرم افزار فوق هم اکنون در شرکتهای بیشمار اروپایی و آمریکایی و بخصوص کشورهای انگلیسی زبان مثل نیوزلند استفاده فراوان دارد و از طرفی بعلت قیمت بالای نرم افزار وهزینه بالای آموزش آن غالبا توسط شرکتها و کارخانجات معتبر بسیار بزرگ مثل بی ام و مورد استفاده قرار میگیرد لذا کاربران این نرم افزار نسبت به کاربران نرم افزارهای مشابه ضعیف تر دارای کلاس کاری و حقوق دریافتی بالاتری هستند. در کشور ما نیز شرکتهای قدرتمند بزرگی مثل مالیبل سایپا یا مرکز تحقیقات ایران خودرو در کنار شرکتها و کارگاه های خصوصی کوچکتر از این نرم افزار بهره میبرند. هم اکنون حرفه ای ترین مرکزی که مبادرت به آموزش این نرم افزار بصورت خصوصی و نیمه خصوصی همراه با انجام پروژهای فنی در این ضمینه میکند گروه فنی مهندسی آرسام صنعت میباشد که در انتهای این مطلب آدرس و شماره تماس این مرکز قید خواهد شد . در ضمن یک جلد کتاب بنام مرجع کامل مدلسازی در ProEngineer به کمک اساتید همین شرکت توسط انتشارات دانش نگار در 660صفحه و با قیمت 7000 تومان چاپ گردیده که در کتابفروشی های فنی و مهندسی موجود میباشد. کتاب دیگری با نام آموزش ProEngineer/Wildfire نوشته مهندس فرزاد فلاحتی توسط انتشارات ایستا افزار نیز در بازار کتاب موجود است . نسخه 2001 این نرم افزار شامل یک سی دی و نسخه 2004 آن که به Wildfire2 معروف است شامل سه سی دی میباشد .که تمام نسخه های کامل آن همراه با راهنمای نصب فارسی و مجوز نصب دائم و بدون محدودیت در تعداد دفعات نصب با قیمت مناسب توسط شرکت فوق عرضه میگردد.
نمایی از محیط نرم افزار:
[تصویر:  MOHITE%20CARE%20ProEngineer.jpg]
[تصویر:  MOHITE%20CARE%20ProEngineer2.jpg]

Mechanical desktop:
معرفی نرم افزار:
این نرم افزار از رایج ترین ومهمترین نرم افزار های طراحی ونقشه کشی است.
این نرم افزار در عین سادگی قابلیت های فراوانی دار دو همین امر سبب شده که کاربرد وسیعی در صنعت داشته باشد.
با وجود این که نرم افزار
Mechanical Desktop رو به عنوان یک نرم افزار طراحی دو بعدی می شناسند اما این نرم افزار تواناهای فوق العادهای از خود برای طراحی سه بعدی نشان می دهد.
شاید بشه گفت که نرم افزار
Mechanical desktop از پرکاربردترین نرم افزار های طراحی ونقشه کشی در کشورمان است.البته اتوکد صنعتی رو نباید فراموش کرد.
در اکثرشرکت ها وکار خانه هاکه کار نقشه کشی یا طراحی انجام می شوداین نرم افزار به عنوان نرم افزار اصلی به کار می رود.
فراگیری این نرم افزار از اولویت های مورد نیاز دانشجویان مهندسی مکانیک می باشد.به بیان دیگر شاید بتوان گفت از نخستین نرم افزار هایی که یک دانشجو در زمینه طراحی ونقشه کشی باید بیاموزد همین نرم افزار است.
بسیاری از دانشجویان به گمان این که با وجود نرم افزار های جدیدترمثل
Catiaاین نرم افزار دیگر کارایی خود را از داده به فراگیری ان توجه نمی کنند
اما با ورود به محیط کار در میابند
که این نرم افزار به دلیل ویژگی هایی که برای ان ذکر شد همچنان رایج ترین نرم افزار در صنعت می باشد.
نمایی از محیط نرم افزار:
[تصویر:  MechanicalDesktop5.jpg][تصویر:  MechanicalDesktopW.jpg]

Moldflow:
این نرم افزار از جمله نرم افزارهای مربوط به طراحی و تحلیل قالب های تزریق پلاستیک می باشد.این نرم افزار نخستین بار در المان تولید شده است و هم اکنون در صنایع مختلف اتومبیل سازی،هوافضا،عروسک سازی و ... استفاده می شود. این نرم افزار دارای دو بخش می باشد که عبارتند از :
1-MOLD[تصویر:  arrow-10x10.png] FLOW PLASTIC IN SIGHT
:در این بخش تحلیل بروی قطعه بصورت ریشه ای انجام می شود.

نمایی از محیط نرم افزار:

[تصویر:  moldflow2.jpg][تصویر:  062409_moldflow2010.jpg]
[تصویر:  moldflow_warpage_analysis1.jpg]



به فروشگاه من سر بزنید  http://iransoftware.esam.ir

پاسخ


 سپاس شده توسط vahid ، Dash @li ، omg
#5
سلام،ممنون از اطلاعات خوبتون.نرم افزار طراحی مبدل های حرارتی مثل کولینگ تاور چی هست؟



پاسخ


#6
(03-05-2016، 11:24 PM)raana.kiyan نوشته است: سلام،ممنون از اطلاعات خوبتون.نرم افزار طراحی مبدل های حرارتی مثل کولینگ تاور چی هست؟

با عرض سلام واحترام
نرم افزار کد نویسی EES و نرم افزار Thermo flow. البته Thermo flow قیمتی حدود دو میلیون تومان دارد و فکر نمی کنم نسخه کرک شده داشته باشد.
موفق باشید


حکمت وزیدن باد رقصاندن شاخه ها نیست،امتحان ریشه ها است. امام علی(ع)

پاسخ


#7
با عرض سلام و خسته نباشید
بنده دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک هستم ، گرایش تبدیل انرژی
و البته برنامه نویسی سیستم عامل اندروید هم انجام میدهم
به تازگی برنامه جدید اینجانب منتشر شده است که مربوط به جداول ترمودینامیک سنجل هستش، و به این صورت کار میکنه که با وارد کردن یک یا دو پارامتر ورودی ، تمام مقادیر ممکن را به شما میدهد.
لینک دانلود:

https://cafebazaar.ir/app/co.sky/?l=fa

ارادتمند شما
حسین اسدی مقدم



پاسخ


#8
سلام دوستان خیلی خوشحالم که در بین شما عزیزان هستم
بنده خیلی از این اطلاعات که به شما در این زمینه کمک میکند را در وبسایت خودم به اشتراک گذاشتم حتما ببینید ممنون.
گیفت کارت های PSN (کارت هدیه) مجموع از اعداد و حروف 12 عددی هستند که میتوان با خرید این کد ها از سایت گیم استور و یا از هر سایت معتبر حساب کاربری PSN خود را شارژ و برای خرید بازی مورد نظر اقدام کنید این گیفت کارت ها به انواع مختلف آن که از طرف کمپانی سونی تهیه شده اند هر گیفت کارت پلی استیشن یا هر کد دارای یک مبلغ مجزا دارد که از 3 دلار شروع میشود تا 100 دلار ادامه دارد.
https://game-store.org/%DA%AF%DB%8C%D9%8...D8%AA-psn/



پاسخ




موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Bug اشنایی با گرایش حرارت و سیالات mrmtaha 0 4,548 01-30-2014، 02:19 AM
آخرین ارسال: mrmtaha

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

فیلم های آموزشی مهندسی مکانیک - به زبان فارسی

بر روی موضوع مورد نظر خود کلیک کنید

آموزش پنیوماتیک آموزش نرم افزار Fluidsim آموزش ریخته گری با ProCast
آموزش کنترل صنعتی آموزش نرم افزار PDMS آموزش نرم افزار کامسول Comsol
آموزش شکل دادن فلزات آموزش نرم افزار Moldflow آموزش ماشین کاری با EdgeCAM
آموزش طراحی کنترل مقاوم آموزش Working Model آموزش پدیده انتقال در کامسول
آموزش حل معادلات دینامیکی آموزش نرم افزار LogoPress آموزش کنترل فعال با رویکرد فازی
آموزش تحلیل المان محدود آموزش‌های رایگان آموزش ریخته گری با ProCast