امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کاربرد، مزایا و معایب لوله اسپیرال در صنعت
#1
نقل قول: [تصویر:  spiral-2.jpg]
کاربرد لوله اسپیرال

یکی از متداول ترین روش ها برای تولید لوله، روش اسپیرال می باشد. روش اسپیرال به این صورت است که ورق های فولادی که ضخامت های متفاوتی دارند را به صورت مارپیچ به هم وصل می کنند.
لوله اسپیرال با استفاده از ورق های فولادی ساخته می شود. بعد از اینکه این ورق ها به هم ممتصل شدند به وسیله ی جوشکاری زیر پودری درزهای آن ها را جوش می دهند. به همین دلیل ساخت لوله های اسپیرال با قطرهای مختلف هزینه ی کمتری نسبت به درز مستقیم دارد.


بیشترین کاربرد لوله اسپیرال در صنایع نفت و گاز است. علت این موضوع انعطاف پذیری، فرآیند ساخت، یکنواختی ابعاد، خواص مکانیکی، مسائل اقتصادی و ... لوله های اسپیرال می باشد. استفاده از لوله های اسپیرال در صنایع نفت و گاز و بررسی کردن عملکرد ان ها و انجام تحقیقات درباره مشکلات لوله ها بسیار ضروری است.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی استفاده از لوله اسپیرال در صنایع نفت و گاز در تمام دنیا رایج شده است و یک روند صعودی دارد. در سال های اخیر تولید این لوله ها پیشرفت زیادی داشته است و با یک روند رو به رشد توانسته کیفیت و استقامت خیلی بهتری نسبت به لوله های درز جوش مستقیم داشته باشد و از نظر اقتصادی نیز به صرفه تر است.
گفتنی است که استفاده از لوله اسپیرال برای انتقال آب و گاز رسانی در منطقه های مختلف با استانداردهایی که مختص سیالات است راج می باشد. به این دلیل که لوله های اسپیرال از استحکام خوبی برخوردار هستند و ترک نمی خورند به راحتی از آن ها در صنایع مختلف استفاده می کنند. لوله های اسپیرال با ضخامت های مختلف و در شاخه های 6 تا 12 متری برای صنایع و کاربردهای متفاوت ساخته و تولید می شود.
از نظر اقتصادی لوله های اسپیرال بسیار به صرفه تر از لوله های فولادی هستند و هم چنین مزایای بیشتری هم نسبت به آن ها دارند. مثلا این لوله ها هنگام نصب به خم کاری مناسب تری نیاز دارند و فرآیند ساختشان به گونه ای است که از انعطاف پذیری خوبی برخوردارند. در ساخت لوله اسپیرال از ورق های پهن لوله ایی با قطرهای مختلف تولید می کنند.




مزایا و معایب لوله اسپیرال نسبت به لوله درز جوش مستقیم


علت اینکه هزینه ی ساخت لوله اسپیرال کمتر از لوله درز جوش مستقیم می باشد این است که ماده ی اولیه برای ساخت اسپیرال ورق های پهن و عریض هستند. علت بعدی این است که فرآیند تولید آن به صورت پیوسته می باشد به همین دلیل باعث کم شدن هزینه های اضافی شده است. برای ساخت و تولید اسپیرال برعکس تولید لوله درز جوش مستقیم به دستگاه های سنگین و خاص مثل دستگاه پرس و انبساط سرد نیازی نیست.
مزیت دیگری که این لوله ها نسبت به سایر لوله ها دارند این است که در برابر شکست و ترک خوردگی از مقاومت بیشتری برخوردار هستند و احتمال ترک خوردن یا شکستگی در این لوله ها کمتر است. یکی از مهم ترین دلایلی که از این لوله در صنایع نفت و گاز استفاده می شود این است که احتمال ترکیدگی لوله کمتر می شود. کاربرد عایق الاستومری چیست؟
از پر استفاده ترین تجهیزاتی که در صنایع مختلف مثل نفت، گاز، انتقال آب، پتروشیمی و نیروگاهی به کار برده می شود می توان به لوله اسپیرال اشاره کرد. استانداردهای مورد نیاز برای لوله اسپیرال به خاطر بالا بودن قطر خروجی در خطوط نفت و گاز استاندارد IPS-M-PI-190 و در خطوط انتقال آب استاندارد AWWA-C200 می باشد. لوله های انتقال آب، زه کشی آبیاری با فشار، انتقال مواد نفتی و ... از کاربردهای مهم لوله های اسپیرال است که باعث محبوبیت این لوله ها شده است.



پاسخ


#2
به لوله‌های فولادی نورد گرم و مارپیچی گفته می‌شود که در اندازه‌های  8 تا 120 اینچ ساخته شده است. در طی فرایند اسپیرال، نوار فولادی به گونه‌ای نورد می‌شود که جهت آن با جهت مرکز لوله در یک زاویه باشد. برای استحکام در برابر فشار وارده به دیواره لوله، نوع جوش، اهمیت بسیار دارد. بنابراین مهم‌ترین بخش تولید لوله‌های اسپیرال، جوش جداره لوله است.
انواع لوله اسپیرال با توجه به ضخامت‌شان، تعریف می‌شوند، اما لوله‌های فولادی مارپیچ با توجه به نوع کیفیت لوله اسپیرال به سه دسته واجد شرایط، ترمیم شده و غیرقابل استفاده تقسیم شده است.


  •  واجد شرایط: لوله‌هایی که کیفیت آن‌ها با استانداردها و شرایط فنی مطابقت دارد.
  •  ترمیم شده: لوله‌هایی که کیفیت‌شان مطابق با استاندارد و شرایط فنی پذیرش نبوده اما قابل تعمیر هستند.
  •  غیرقابل استفاده: لوله‌هایی که از نظر ظاهری و کیفیت، جالب نیستند و حتی بعد از تعمیرات نیز استاندارد و شرایط فنی مورد نیاز را کسب نخواهد کرد.



پاسخ




موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  نکات ضروری عایق الاستومری برای عایق کاری لوله های آب ساختمان zahra00 0 487 03-12-2022، 05:35 PM
آخرین ارسال: zahra00
  همه چیز درباره عایق الاستومری لوله مسی zahra00 0 514 03-12-2022، 05:32 PM
آخرین ارسال: zahra00
  کاربرد و مزایای نوار PVC در عایق الاستومری sahaaar 0 908 09-09-2020، 04:06 PM
آخرین ارسال: sahaaar
  کاربرد عایق الاستومری چیست؟ sahaaar 0 568 04-13-2020، 07:40 PM
آخرین ارسال: sahaaar
  کاربرد مبرد ها مازیار عشاقی 0 458 12-26-2018، 05:16 PM
آخرین ارسال: مازیار عشاقی
  یونیت هیتر چیست؟ - مزایا و معایب یونیت هیتر payadama.com 0 716 12-08-2018، 05:05 PM
آخرین ارسال: payadama.com
  بحث علمی بررسی کاربرد لولاس هدر در سیستم های گرمایشی به همراه شبیه سازی جریان در داخل آن ساخت بازار 0 1,862 02-21-2017، 12:23 PM
آخرین ارسال: ساخت بازار

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

فیلم های آموزشی مهندسی مکانیک - به زبان فارسی

بر روی موضوع مورد نظر خود کلیک کنید

آموزش پنیوماتیک آموزش نرم افزار Fluidsim آموزش ریخته گری با ProCast
آموزش کنترل صنعتی آموزش نرم افزار PDMS آموزش نرم افزار کامسول Comsol
آموزش شکل دادن فلزات آموزش نرم افزار Moldflow آموزش ماشین کاری با EdgeCAM
آموزش طراحی کنترل مقاوم آموزش Working Model آموزش پدیده انتقال در کامسول
آموزش حل معادلات دینامیکی آموزش نرم افزار LogoPress آموزش کنترل فعال با رویکرد فازی
آموزش تحلیل المان محدود آموزش‌های رایگان آموزش ریخته گری با ProCast