امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فساد در خودروسازی ایران
#1
در چند سال اخیر به ویژه از اواخر پارسال آنقدر در کشور اختلاس و دزدی کشف شده که به نظر می‌رسد، قبح این واژه‌ها در جامعه ریخته و مردم دیگر از شنیدن آنها متعجب نمی‌شوند بلکه هر روز بر خشمشان افزوده می‌شود. صنعت خودرو که سالیان سال در حمایت دولت‌ها قرار گرفته بود این روزها بحران عجیبی را پشت سر می‌گذارد؛ منتها این بحران از جنس بحران‌های گذشته نیست. پیش از این بحران‌های قیمت، کیفیت، تکنولوژی، ورود و خروج شرکای خارجی، قراردادهای بی‌پشتوانه، سپردن قیمت‌گذاری به شورای رقابت یا تعیین آن در بازار آزاد و ...

بحران‌هایی بود که هر از گاهی خودروسازان را درگیر خود می‌کرد که در نهایت راهی برای خلاصی از آن پیدا می‌کردند. اما این‌بار بحران، رو شدن رانت خواری‌ها در این صنعت است. رانت‌هایی که با توجه به بزرگی این صنعت کوچک نخواهد بود. اخلال در بازار خودرو در پی تحریم‌های ثانویه آغاز شد و خود را در پایان سال 97 نشان داد.

به نقل از ایسنا، بهرام پارسایی با اشاره به فساد گسترده در صنعت خودروسازی عنوان کرد که صنعت خودروسازی به اندازه یک جنگ به کشور خسارت زده و برکناری یک مدیرعامل خودروساز و باز داشته او برای مقابله با فساد موجود در این صنعت کافی نبوده و باید ریشه‌های اصلی فساد مشخص شود.
وی اضافه کرد که باید مشخص شود که درآمدهای خودروسازان در کجا هزینه شده و چرا خودروسازان هنوز نتوانسته اند بدهی های خود به قطعه‌سازان را پرداخت کنند. وضعیت به نحوی شده است که قطعه‌سازان اقدام به تعدیل و اخراج بیشتر نیروهای خود کرده اند.
نماینده مردم شیراز در ادامه توضیح داد که باید روشن شود چرا وقتی طبق ضوابط در صورت نبود قطعه اجازه پیش فروش خودرو وجود ندارد خودروسازان اقدام به فروش های نقدی و فوری کرده و در این شرایط فروش نیز فقط افراد خاص موفق به ثبت‌نام می شوند؟
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یادآور شد که فساد به طور گسترده در صنعت خودروسازی کشور ما نفوذ کرده و قوه قضائیه باید پیگیری حقوق تضییع شده مردم باشد.

نمایندگان عضو کمیته تحقیق و تفحص از صنعت خودرو در این گزارش همچنین به "غیرشفاف بودن و سازوکارهای غیرقابل اعتماد" قراردادهای تامین قطعات با فناوری بالا بین خودروسازان و مجموعه‌های تامین نیز پرداخته‌اند.

در این مدل از تامین قطعات، قطعه‌ساز داخلی یک تولیدکننده خارجی را به خودروسازان معرفی می‌کند، خودروساز با منابع خود قطعات وارداتی را تامین و وارد می‌کند و قطعه‌ساز طرف قرارداد خودروساز تنها با تغییر بسته بندی و برچسب‌گذاری، کارمزدی را از خودروسازان از بابت تامین قطعات مورد نیاز او، دریافت می‌کند.

در این فرآیند عجیب، قطعات مورد نیاز خودروسازان تا ۲۵ درصد گران‌تر تامین می‌شود و در مواردی کمیته و هیئت تحقیق و تفحص به این نتیجه‌گیری رسیده است که فرآیند معرفی قطعه‌سازان خارجی با تبانی قطعه‌سازان ایرانی با آنها صورت می گیرد و حتی برخی از این قطعه سازان عمدتا چینی، شریک تجاری همان قطعه‌سازان ایرانی هستند.

فریدون احمدی (راست) و محمد عزیزی (چپ) نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی هر کدام به ۶۱ ماه حبس تعزیزی محکوم شده‌اند
در ادامه پرونده‌های فساد مالی گسترده در ایران، یک زن و شوهر با اتهاماتی همچون «پولشویی» و خرید بیش از ۶۷۰۰ دستگاه خودرو به اعدام  و دو نماینده مجلس نیز به حبس محکوم شدند.

به گزارش آسوشیتدپرس، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ایران روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه اعلام کرد که وحید بهزادی و همسرش نجوا لاشیدایی « بیش از ۶۷۰۰ دستگاه خودرو از شرکت سایپا» خریداری کرده و در پولشویی به میزان ۳۲ هزار میلیارد ریال مشارکت داشته اند. همچنین نزدیک به ۳۰۰ کیلوگرم طلا از این زوج کشف و مصادره شده است.

همچنین در رابطه با اتهامات مربوط به شرکت سایپا، فریدون احمدی و محمد عزیزی نمایندگان مجلس ایران  به اتهام «معاونت در اخلال در نظام توزیع خودرو» هر کدام به ۶۱ ماه حبس تعزیزی محکوم شده‌اند. مهدی جمالی مدیرعامل سابق سایپا نیز به ۷ سال زندان محکوم شده است.

به اتهام «اخلال در بازار خودرو»؛ دو نماینده مجلس ایران همچنان در بازداشت هستند
آسوشتیدپرس نوشت که در میان مشکلات اقتصادی در ایران، مردم شاهد رشد بیش از ۶۰ درصدی قیمت خودرو بوده اند و در این بین حسن روحانی رئیس جمهوری این کشور، وزیر تجارت و صنعت دولت خود را برکنار کرده است.
در سال‌های اخیر پرونده‌های فساد اقتصادی در ایران افزایش یافته و تعدادی از این پرونده‌ها مربوط به مدیران دولتی یا خویشاوندان چهره‌های سرشناس حکومت است.
همچنین حدود ۹۰ نماینده برای حضور در انتخابات گذشته مجلس رد صلاحیت شدند که تعداد نامشخصی از این افراد به فساد متهم شده بودند. در سال گذشته نیز حسین فریدون، برادر حسن روحانی، به اتهام فساد مالی به پنج سال زندان محکوم شد.
فساد در دستگاه‌های حکومتی جمهوری اسلامی بارها از سوی منتقدان داخلی و نیز مقامات دولت آمریکا مورد اشاره قرار گرفته است.
چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده اند.
ایالات متحده بارها فساد مالی نهادینه، رانت خواری و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.




پاسخ




موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  خودروسازی سوئد در ناوگان باری و مسافری ایران niloo99 0 319 12-28-2020، 03:30 PM
آخرین ارسال: niloo99
  شرکت خودروسازی مزدا neda75 0 2,423 01-20-2020، 01:00 PM
آخرین ارسال: neda75
  شرکت خودروسازی لامبورگینی neda75 0 1,645 01-20-2020، 12:59 PM
آخرین ارسال: neda75
  شرکت خودروسازی رولز رویس neda75 0 998 01-20-2020، 12:58 PM
آخرین ارسال: neda75
  وضعیت صنعت خودروسازی در ایران shayans2 0 708 02-04-2016، 03:19 PM
آخرین ارسال: shayans2
Bug صنعت خودروسازی amir4500 0 822 02-23-2014، 07:33 AM
آخرین ارسال: amir4500
Bug جیلی EC7 و سلام به بازار ایران vahid 0 893 10-06-2013، 08:11 PM
آخرین ارسال: vahid

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

فیلم های آموزشی مهندسی مکانیک - به زبان فارسی

بر روی موضوع مورد نظر خود کلیک کنید

آموزش پنیوماتیک آموزش نرم افزار Fluidsim آموزش ریخته گری با ProCast
آموزش کنترل صنعتی آموزش نرم افزار PDMS آموزش نرم افزار کامسول Comsol
آموزش شکل دادن فلزات آموزش نرم افزار Moldflow آموزش ماشین کاری با EdgeCAM
آموزش طراحی کنترل مقاوم آموزش Working Model آموزش پدیده انتقال در کامسول
آموزش حل معادلات دینامیکی آموزش نرم افزار LogoPress آموزش کنترل فعال با رویکرد فازی
آموزش تحلیل المان محدود آموزش‌های رایگان آموزش ریخته گری با ProCast